Spøker det på lageret?

Spøker det på lageret til Bohus i Os utenfor Bergen? Foto: Skjermdump fra YouTube
Spøker det på lageret til Bohus i Os utenfor Bergen? Foto: Skjermdump fra YouTube

På Bohus i Os utenfor Bergen frykter ansatte at det spøker på lageret etter at overvåkingskameraet har fanget opp flere uforklarlige hendelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uken før jul fikk Bohus Os installert et nytt overvåkingsanlegg. Kameraet, som aktiviseres av sensorer når det er bevegelser i lokalet, har i løpet av en natt fanget opp noe som de ansatte i møbelbutikken synes er merkelig, melder det lokale nettstedet Midtsiden.no.

Oppdaget av montørene

- Det var de som monterte utstyret som oppdaget det. Først synes de at det var så rart at de ikke turde å si det til oss, men etter en stund fikk vi se det, forteller logistikksjef ved Bohus Os, Kjell Engelsen Moberg til Midtsiden.no.

Det nyinstallerte overvåkingskameraet har blant annet fanget opp et papirark som flytter på seg, en pappeske som velter av seg selv og en som krøller seg sammen, bobleplast som blir presset sammen og et møbel som flytter på seg. Alt tilsynelatende uten at noen er til stede inne på lageret. I tillegg har det fanget opp blinkende lys i en krok der det ikke er montert noe lampe.

- Det første som slo meg var at det var varmepumpen som sendte luftstrøm inn i lokalet og som fikk ting til å flytte på seg. Men de fire tingene på lagere krever så mye kraft at varmepumpen neppe ville ha klart det, sier Moberg til nettstedet.

Alarmen gikk uregelmessig

Tidligere har butikken vært plaget med en alarm som i tide og utide skal ha slått seg på, men uten at det ble funnet feil på alarmsystemet, skriver Bergensavisen (BA) i sin nettutgave.

- Jeg tror ikke på overnaturlige ting, mend et finnes nok mer mellom himmel og jord enn det vi kan se. Jeg tror vi snart kommer til å få en forklaring på hva som har skjedd, sier en butikkansatt til BA.

Opptakene av hendelsene ligger nå ute på YouTube (som du kan se nederst i artikkelen), og logistikksjefen lover at disse filmklippene er autentiske. Likevel fleiper både han og kolleger i Bohus-butikken med at det trolig er en tidligere jobbsøker som har ansatt seg selv som nattevakt på møbelblageret.

Kjell Engelsen Moberg opplyser overfor BA at kameraene ikke har fanget opp noen andre episoder enn de fra denne ene natten.

Se klippene fra overvåkingskameraet her:

Personvernpolicy