Det «haglet» døde fugler

En av de mange døde fuglene som bokstavelig talt begynte «å hagle» over den lille byen Beebe i Arkansas rundt overgangen til det nye året. Foto:  Warren Watkins (AP Photo/The Daily Citizen)
En av de mange døde fuglene som bokstavelig talt begynte «å hagle» over den lille byen Beebe i Arkansas rundt overgangen til det nye året. Foto: Warren Watkins (AP Photo/The Daily Citizen)

Dyrevernere forsøker å finne hva som forårsaket at minst tusen døde fugler falt fra himmelen i en by i Arkansas.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En halvtime før midnatt nyttårsaften begynte rapportene om at døde fugler dalte fra himmelen å strømme inn til The Arkansas Game and Fish Commission.

Fuglene falt over et område med en radius på 1,6 kilometer rundt den lille byen Beebe i Arkansas, melder CNN.

Et avansert radarsystem indikerer at ingen andre døde fugler er registrert, men heller ikke funnet utenfor det angitte området.

En representant for en lokal dyrevernorganisasjon spekulerer nå i om fugleflokken kan ha blitt truffet av lyn eller en haglebyge i stor høyde, eller om fuglene har blitt skremt av nyttårsraketter. Dersom nyttårsfeiringen er årsaken til det uvanlige fenomenet, mener de at fuglene rett og slett kan ha dødd av stress og dermed falt til bakken.

En representant for organisasjonen har samlet inn rundt 65 døde fugler som skal sendes til analyse ved et laboratorium hos National Wildlife Health Center som samarbeider med det lokale matilsynet i Madison, Wisconsin.

Hun sier at lignende hendelser har forekommet andre steder, men at etterforskningen tidligere ikke har gitt noe klart svar på hva som har skjedd med fuglene. Men hun tviler på at det i dette tilfellet er snakk om forgiftning.

Personvernpolicy