Drapsmistenkt fremstilles for fengsling mandag

33-åringen som er siktet for forsettlig drap etter at en kvinne ble funnet drept i Gryllefjord på Senja torsdag, blir fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen har erkjent å ha tatt livet av sin 28 år gammel kone, men politiet har fortsatt ikke bekreftet identiteten til den drepte kvinnen.

– Vi har blitt lovet en foreløpig obduksjonsrapport så raskt som mulig over helgen. Da håper vi også formelt å kunne fastslå den døde kvinnens identitet, sier lensmann Arnold Nilsen i Lenvik til NTB søndag ettermiddag.

Les også: 33-åring tilstår drap på sin kone

Han opplyser at påtalemyndigheten mandag vil be om retten om å varetektsfengsle 33-åringen. Fengslingsmøtet vil foregå i Tromsø,

Den siktede asylsøkeren er ikke avhørt i helgen, men flere vitner har forklart seg for politiet. Lenvik sier de håper å avhøre mannen etter fengslingsmøtet.

Samtykker trolig

Den 33 år gamle mannen, som er fra Somalia, har indikert overfor sin forsvarer at han vil samtykke til fengsling.

– Jeg hadde et kort møte med ham lørdag, men det var uten tolk, og det var derfor noe begrenset hva han kunne kommunisere, sier advokat Truls Heitmann. Han skal i nytt møte med sin klient mandag, denne gangen med tolk.

– Da kan jeg få vite sikkert om han ønsker å legge fram noe i forbindelse med fengslingen og om det blir nødvendig å holde fengslingsmøte.

Utover at han har tilstått å ha tatt livet av kona, har ikke 33-åringen forklart seg om detaljene i saken. Heitmann sier mannen var mest opptatt av å få vite hvordan det står til med de to barna hans.

Les også: 33-åring siktet for drap på Senja

Barna i beredskapshjem

Det somaliske paret har to mindreårige barn, som begge er tatt hånd om av barnevernet.

– De er så vidt jeg vet, plassert i beredskapshjem. Det blir barnevernet som følger dem opp videre. Det gjelder også kontakten med utlendingsmyndighetene, opplyser lensmann Nilsen.

Begge foreldrene, som bodde i Gryllefjord i Torsken kommune på Senja i Troms, hadde fått avslag på sine asylsøknader, men Heitmann mener barna ikke kan sendes ut av Norge fordi de er født her og aldri har bodd utenfor Norge.

– Det er min klare oppfatning at det følger av vernet i utlendingsloven, sier Heitmann til NTB.

– Hva som skjer med dem nå, er opp til barnevernet å avgjøre, men det mest hensiktsmessige vil trolig være at de plasseres i et fosterhjem. Det vil jo trolig vare en stund, forklarer advokaten, som ser det som en sentral oppgave å holde den drapssiktede mannen orientert om barnas situasjon.

Etter det NTB får opplyst, har barnevernsloven forrang over utlendingsloven i denne saken. Det vil si at hensynet til barnas beste kommer foran en vurdering av hvorvidt de skal fortsette å være i Norge.

Funnet drept i bilen

Drapsetterforskningen startet etter at en kvinne ble funnet død i 33-åringens bil torsdag kveld. Neste morgen ble 33-åringen pågrepet, siktet for forsettlig drap. Han forklarte samme dag at det var han som hadde tatt livet av sin 28 år gamle kone. Overfor forsvareren har han forklart at liket av kvinnen har ligget i bilen «noen uker».

Politiet vil ikke uttale seg om detaljene i saken, hvordan kvinnen er drept eller hva slags motiv som kan ligge bak.

– Vi fortsetter vår etterforskning. Vi anmodet tidlig om hjelp fra Kripos, og de bistår nå i det kriminaltekniske arbeidet. En taktiker fra Kripos har også kommet, og vi samarbeider nå om det videre arbeidet, forklarer Arnold Nilsen. (©NTB)

Les flere nyheter her

Personvernpolicy