Meny

Norge begynner å vise tenner

Landslagstrener Mika Kojonkoski (til v.) gleder seg over norsk framgang i hoppbakken. To norske var best i kvalifiseringen i Innsbruck søndag. Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske hoppere begynner å vise tenner igjen. Landslagstrener Mika Kojonkoski gleder seg over framgangen.

– Det er viktig for laget at flere begynner å melde seg på. Jeg er imponert over Bjørn Einar Romørens hopping i kvalifiseringen. Han hadde heller ikke særlig gode forhold, og han hadde jo to fullstendig mislykkede treningshopp, sa finnen etter kvalifiseringen i Innsbruck.

Nordmennene har vært på pallen bare en gang denne sesongen. Det var i det første rennet på Lillehammer, da Johan Remen Evensen og Tom Hilde ble nummer to og tre. Lørdag var Anders Jacobsen noen fattige poeng unna tredjeplassen.

– Det gjenstår en del før vi er der vi bør være, men jeg føler vi blir sterkere og sterkere og at flere melder seg på, sa Kojonkoski.

Han fikk se at Bjørn Einar Romøren var nest lengst i søndagens kvalifisering, mens Hilde var best i kvalifiseringen. I nyttårshopprennet lørdag var det Jacobsen som var beholdningen sammen med Romøren.

Anders Jacobsen vant i Innsbruck i 2007, da han også senere vant hoppuken sammenlagt. Jacobsen står med Norges foreløpig siste verdenscupseier. Den er fra skiflygingsrennet i Oberstdorf forrige sesong. (©NTB)

Populært