Meny

Northug slått ut

Northug slått ut

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northug er sensasjonelt slått ut i kvartfinalen i den klassiske sprinten i Oberstdorf. Han ble nummer tre i sitt heat.

OBERSTDORF (ABC Nyheter): Petter Northug er sensasjonelt slått ut i kvartfinalen i den klassiske sprinten i Oberstdorf. Han ble nummer tre i sitt heat.

Heller ikke på tid gikk Petter Northug videre. Kun de to beste gikk videre fra Northug sitt heat.

Det var en skuffet, og ikke minst ydmyk Northug som møtte pressen etterpå.

- Dette var dumt. Jeg valgte feil spor på oppløpet. Og da var det kjørt. Men jeg er ikke i toppform selv om kroppen fungerer bedre enn den gjorde før jul, sier Petter Northug som har fått masse pepper i svenske aviser i dag for hans arroganse mot et internasjonalt pressekorps.

At noen har hvisket ham noen kloke ord i øret, var tydelig. Han virket betydelig mer ydmyk enn tidligere.

- Jeg må gamble hardt for å ta sammenlagtseieren her. Nå er det mye mer gambling i de neste løpene enn tidligere, men dette blir vanskelig, sier Petter Northug til ABC Nyheter.

Nordmannen Simen Østensen slo Northug og vant kvartfinalen. Kanadieren Alex Harvey slo Northug på målstreken og gikk altså videre til finalen på Northugs bekostning.

I finalen ble Simen Østensen nummer fire, en meget god plassering for bæringen som har slitt med mye motgang.

Finalen ble vunnet av svenske Emil Jønsson foran kanadiske Devon Kershaw, mens Dario Cologna styrtket sin ledelse i sammendraget med en tredjeplass.

Populært