Meny

Delfin ved Aker Brygge

En delfin ved Aker Brygge gjorde søndagsturen til en spesiell opplevelse for enkelte i dag. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En lekende delfin svømte rundt i sjøen like ved Rådhuskaia søndag.

Turgåere som hadde tatt turen til sentrumskjernen fikk seg litt av en overraskelse da de tittet ut i sjøen fra Aker Brygge. En delfin hadde forvillet seg inn i havnebassenget, til glede for mange skuelystne, melder TV2 Nyhetene.

– Dette er trolig en vanlig delfin som har vært i Oslofjorden et par måneder, sier Karl Inne Ugland, professor i marinbiologi ved UiO, til tv2nyhetene.no.

Marinbiologen sier at de har mottatt flre rapporter om en delfin som skal ha holdt til i Oslofjorden den siste tiden, og mener at den kan ha fulgt etter en stim med sild eller brisling.

– Oslofjorden får besøk av både delfiner og niser med jevne mellomrom. De går etter mat, som regel større mengder sild eller brisling. Men delfinen er altetende og spiser gjerne torsk også, sier Ugland.

Delfiner, som forbindes med lang varmere farvann enn det som er tilfellet i norske fjorder på denne tiden av året, kan likevel dukke opp med jevne mellomrom. Men det er sjelden de oppholder her så lenge som denne, som antas å ha holdt til i fjorden siden november. Ifølge TV2 svømmer de tilbake til Nordsjøen etter en uke eller to.

Populært