Meny

Hybelhus i Bergen evakuert

Bergen brannvesen rykker ut til storbrann da det begynner å brenne i et hybelhus i Kong Oscarsgate i Bergen sentrum sent lørdag kveld. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen i Kong Oscars gate i Bergen startet i et restaurantkjøkken i første etasje.

Natt til søndag begynte det å brenne i det som tidligere var Victoria Hotell, men som nå benyttes som lavprishotell eller hybelhus. Det veltet ut store mengder røyk fra toppetasjen og alle beboerne ble evakuert.

Brannvesenet opplyser at det var kjøkkenet i restauranten i første etasje som sto i full fyr og at røyken ble ført inn i ventilasjonsanlegget og oppover i etasjene.

– Kjøkkenet var overtent. Det er utbrent, og restauranten må nok holde stengt en stund, sa brannsjef Helge Eidsnes til bt.no natt til søndag. I første etasje er det en indisk restaurant og en pub.

Tre evakuert

Litt før klokka 1.30 kom beskjeden om at flammene var slukket.

– Vi er glad for at dette har skjedd nå, for hvis ikke hadde det vært mange flere folk i huset. Det er ikke så mange her i nyttårshelgen, sier politiets innsatsleder Atle Raa til Bergens Tidende.

Tre beboere fra hybelhuset ble evakuert, i tillegg til et ukjent antall gjester på en pub som ligger i samme bygning.

Rundt midnatt

– Bergen kommune hjelper til med midlertidig innkvartering, sier operasjonsleder Svein Lyssand i Hordaland politidistrikt til NTB.

Utrykningen begynte klokka 23.53 lørdag kveld, etter at det var oppdaget røyk i 4. og 5. etasje.Brannmannskaper fra Laksevåg, Åsane og Sandviken ble tilkalt for å delta i slukningsarbeidet.


(©NTB)

Populært