Meny

Skuespiller antatt død

Per Oscarsson spilte mot Liv Ullmann ved flere anledninger. Her morer de seg på restaurant sammen etter at innspillingen av psycho-thrilleren «Salem» var avsluttet i Køvenhavn i 1970. Foto: Aage Storløkken (Aktuell/Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenske skuespillere er i sorg som følge av at deres kollega Per Oscarsson antas å ha omkommet da huset hans brant ned til grunnen i nyttårshelgen.

Både Per Oscarsson (83) og hans kone Kia Östling (67) er fremdeles savnet etter brannen som la parets hus i ruiner natt til nyttårsaften. 

Nå antar politiet at de begge er omkommet. Ingen naboer har sett eller varslet brannen i villaen, som ligger avsidesliggende til utenfor Skara i Sverige.

Paret skal ha vært hjemme

Både brannvesen og politi kom til stedet, men for sent til å kunne redde boligen eller paret som antas å ha vært hjemme på branntidspunktet. Teorien om at de er døde støttes av at begges biler står parkert på gårdsplassen utenfor det nedbrente huset. I tillegg har slektninger fortalt at paret skal ha planlagt en rolig nyttårshelg hjemme hos seg selv.

Politiet mener at det vil kunne ta lang tid å identifisere eventuelle levninger.

Les også: Per Oscarssons hus brant ned

83 år gamle Oscarsson har spilt i en rekke filmer i Sverige og andre land. For hovedrollen i «Sult» i 1966 fikk han skuespillerprisen ved Cannes-festivalen. Kollegene hans i Sverige bruker ord som unik og spennende om mannen.

Spilte mot Liv Ullmann

Oscarsson har også spilt mot Liv Ullmann ved flere anledninger. Blant annet spilte de mot hverandre i «Nattens Brød» fra 1968 og i psycho-thrilleren «Salem», som ble innspilt i Danmark i 1970.

Skuespilleren Sven Wollter er en annen som har kjent og spilt mot Oscarsson. Han beskriver kollegaen som et skuespillergeni med et stort hjerte.

– Det er veldig vanskelig akkurat nå, sier han til Svenska Dagbladet.

Skuespiller Anita Björk beskriver Oscarsson som en unik kollega som alltid gjorde rollene mer interessante enn de var skrevet.

- Vennlig og særegen

– Han var snill, vennlig og særegen, sier hun.

– Han kunne sitte stille i flere minutter, og likevel ble det interessant. Han var lett å spille mot, og det var bare å gå inn i bildet og bli med, sier operasangeren Stafan Ljungqvist til Dagens Nyheter.

Med Reventberg, som spilte mot Per Oscarsson i «Ronja Røverdatter», sier han var et spennende menneske som var nysgjerrig på sine medmennesker.

Les flere nyheter her

Populært