Skuespiller antatt død

Per Oscarsson spilte mot Liv Ullmann ved flere anledninger. Her morer de seg på restaurant sammen etter at innspillingen av psycho-thrilleren «Salem» var avsluttet i Køvenhavn i 1970. Foto: Aage Storløkken (Aktuell/Scanpix)
Per Oscarsson spilte mot Liv Ullmann ved flere anledninger. Her morer de seg på restaurant sammen etter at innspillingen av psycho-thrilleren «Salem» var avsluttet i Køvenhavn i 1970. Foto: Aage Storløkken (Aktuell/Scanpix)

Svenske skuespillere er i sorg som følge av at deres kollega Per Oscarsson antas å ha omkommet da huset hans brant ned til grunnen i nyttårshelgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Per Oscarsson (83) og hans kone Kia Östling (67) er fremdeles savnet etter brannen som la parets hus i ruiner natt til nyttårsaften.

Nå antar politiet at de begge er omkommet. Ingen naboer har sett eller varslet brannen i villaen, som ligger avsidesliggende til utenfor Skara i Sverige.

Paret skal ha vært hjemme

Både brannvesen og politi kom til stedet, men for sent til å kunne redde boligen eller paret som antas å ha vært hjemme på branntidspunktet. Teorien om at de er døde støttes av at begges biler står parkert på gårdsplassen utenfor det nedbrente huset. I tillegg har slektninger fortalt at paret skal ha planlagt en rolig nyttårshelg hjemme hos seg selv.

Politiet mener at det vil kunne ta lang tid å identifisere eventuelle levninger.

Les også: Per Oscarssons hus brant ned

83 år gamle Oscarsson har spilt i en rekke filmer i Sverige og andre land. For hovedrollen i «Sult» i 1966 fikk han skuespillerprisen ved Cannes-festivalen. Kollegene hans i Sverige bruker ord som unik og spennende om mannen.

Spilte mot Liv Ullmann

Oscarsson har også spilt mot Liv Ullmann ved flere anledninger. Blant annet spilte de mot hverandre i «Nattens Brød» fra 1968 og i psycho-thrilleren «Salem», som ble innspilt i Danmark i 1970.

Skuespilleren Sven Wollter er en annen som har kjent og spilt mot Oscarsson. Han beskriver kollegaen som et skuespillergeni med et stort hjerte.

– Det er veldig vanskelig akkurat nå, sier han til Svenska Dagbladet.

Skuespiller Anita Björk beskriver Oscarsson som en unik kollega som alltid gjorde rollene mer interessante enn de var skrevet.

- Vennlig og særegen

– Han var snill, vennlig og særegen, sier hun.

– Han kunne sitte stille i flere minutter, og likevel ble det interessant. Han var lett å spille mot, og det var bare å gå inn i bildet og bli med, sier operasangeren Stafan Ljungqvist til Dagens Nyheter.

Med Reventberg, som spilte mot Per Oscarsson i «Ronja Røverdatter», sier han var et spennende menneske som var nysgjerrig på sine medmennesker.

Les flere nyheter her

Personvernpolicy