Meny

- Kroppen fungerer fint, den

Skikongen lot pressekorpset vente en time i snøværet før han ga dem audiens lørdag. Foto: Thomas Andersen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som en ekte pølseselger åpnet Petter Northug kiosken og ga audiens til norske pressefolk. Langt over en time måtte de vente i snøværet på kongen av langrenn. Populariteten hos pressekorpset er sterkt fallende.

OBERHOF (ABC Nyheter): Med Ernst Lersveen fra TV2 på kne for "kongen" og en lettere amper Morten Stenberg fra NRK med statiske armbevegelser for å få frem mikrofonen, styrte Petter pressen akkurat som han ville.

Etter påkledning, sending av SMSer og et par telefoner var han klar. Han er nok den første skiløperen som står med skia ved siden av seg inne i bua mens kameraer surrer rundt ham. Alt for sponsoren. Så til det sportslige:

- Kroppen fungerer fint, den. Det er ingen som husker denne plasseringen om ei uke. Det er ikke nå det teller, sier Northug som ikke legger skjul på at han helt sikkert kommer sterkere tilbake i løpet av touren.

I morgen er det sprint i Oberstdorf i Bayern. Langrennssirkuset skal bevege seg over 50 mil på snøfyllte veier i Tyskland.

Sveitsiske Dario Cologna vant dagens etappe foran Davon Kershaw fra Canada. Petter Northug ble nummer fem, mens svenske Marcus Hellner – som vant prologen – ble nummer 18. Tord Asle Gjerdalen viser kanonform, men mistet skia og ble til slutt nummer 30. Men Gjerdalen skal man følge nøye med på under Tour de Ski. Han viser en fantastisk stigning.

Les også:

Cologna overtok ledelsen i Tour de ski

- Kowalczyk er rå

Trener som en 14-åring

Viste Petter ryggen

- Jeg savner Bjørgen!

Populært