Meny

33-åring tilstår drap på sin kone

Bilen som knyttes til drapet i Gryllefjord skal ha stått på denne parkeringsplassen. Foto: Vegard Johansen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 33 år gamle mannen som nyttårsaften ble siktet for drap i Gryllefjord på Senja, skal ha tilstått å ha drept sin kone.

– Han tilsto fredag ettermiddag i innledende avhør. Av hensyn til etterforskningen vil vi ikke si noe om mulig motiv, tidspunkt for drapshandlingen eller hvordan drapet ble begått, sier lensmann Arnold Nilsen i Lenvik til NTB.

Kripos skal bistå det lokale politiet med taktisk og teknisk etterforskning. Ifølge Nilsen blir det i helgen jobbet intensivt med avhør av vitner.

Lensmannen understreker at identiteten til kvinnen som torsdag kveld ble funnet drept i bagasjerommet i 33-åringens bil, ennå ikke er fastslått med sikkerhet. Men politiet har hele tiden jobbet ut ifra teorien om at kvinnen er identisk med den siktedes kone.

Hun ble meldt savnet av sin arbeidsgiver Torsken kommune 22. november. Da hadde hun ikke vært på jobb siden 19. oktober, angivelig fordi hun skulle reise til en annen kant av landet.

– Arbeidsgiveren var urolig fordi hun ikke hadde vendt tilbake, sier Nilsen.

Les også: Kvinne funnet drept i bil

Preger bygda

Ordfører Fred Ove Flakstad (Ap) i Torsken kommune sa nyttårsaften til NTB at hele lokalsamfunnet er preget av det som har skjedd.

– Vi står overfor en tragedie. Det er små samfunn vi snakker om her. Familien har bodd i Torsken i flere år, sier han til NTB. Det er om lag 6 kilometer mellom de to bygdene Gryllefjord og Torsken, ytterst på Senja i Troms.

Ekteparet, som er fra Somalia, hadde begge fått avslag på sine asylsøknader. Kvinnen er født i 1982, og paret hadde to mindreårige barn. De to guttene er tatt hånd om av barnevernet.

– De går i en lokal familiebarnehage i Torsken, og den ene av barna er født her, sier Flakstad.

En prest, kommunens kriseteam og representanter fra barnevernet var alle til stede under en samlingsstund i grendehuset i Torsken fredag ettermiddag.

Den siktede 33-åringens kone jobbet ved det lokale sykehjemmet da hun ble meldt savnet. 33-åringen hadde selv jobb innen havbruksnæringen.

– Familien er godt kjent i bygda, sier ordføreren. Ifølge Flakstad ble det først kjent ganske nylig at de to hadde fått sine asylsøknader avslått.

Varetekt

Lensmann Arnold Nilsen vil ikke si hva det er som gjør ham sikker på at politiet her står overfor et drap. Han vil heller ikke opplyse hva politiet tror var dødsårsaken eller hvor lenge kvinnen har vært død.

– Vi regner med at en foreløpig obduksjonsrapport vil foreligge over helgen. Det vil ta noen dager å få den avdødes identitet fastslått med sikkerhet, sier Nilsen.

Da den siktedes kone ble meldt savnet i november, opprettet politiet en såkalt undersøkelsessak for å finne ut om noe hadde tilstøtt henne.

– I den forbindelse ble hun etterlyst i inn- og utland. Også andre etterforskningsskritt ble iverksatt. I og med at kvinnen hadde fått endelig avslag på sin asylsøknad, kunne hun ha valgt å forlate landsdelen eller landet frivillig, sier lensmann Nilsen.

Den 33 år gamle familiefaren ble pågrepet klokken 7 fredag morgen. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling mandag. Han har oppholdt seg i Norge siden 2003. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.
Populært