Meny

Flere branner og mye bråk, men ingen alvorlige nyttårshendelser

Det kommunale fyrverkeriet sendes opp fra en lekter ute i Oslofjorden ved Aker Brygge og rådhusplassen nyttårsaften 2011. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To hus brente ned og en jente ble skadd av et veltet rakettbatteri. Tross en del hektiske perioder med slåssing og fyrverkerimisbruk melder ingen politidistrikter om alvorlige hendelser fra nyttårsnatta.

De fleste distriktene meldte om en fredfull feiring i timene rundt midnatt, men enkelte steder fikk nyttårsfesten en brå slutt, og utover natta hadde enkelte patruljer sitt svare strev med å bremse festligheter.

På Frøya i Sør-Trøndelag ble fikk en mann lettere brannskader da huset hans tok fyr lørdag morgen.

– Han skal imidlertid hatt hjerteproblemer og ble derfor fløyet til sykehus av luftambulansen, opplyser operasjonsleder Morten Stene i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Bildegalleri: Se bilder fra feiringen rundt i verden

Familie på ti husløse

I Foldrøyhamn i Bømlo kommune i Hordaland er en familie på to voksne og åtte barn husløse etter det som trolig er en brann startet av fyrverkeri ved 23-tiden. Ingen ble skadd i hendelsen.

– Det var totalt 20 personer på nyttårsfest i huset. Det var naboer som meldte fra om brannen, og beboerne har forklart at det må ha vært fyrverkeri som har ligget og ulmet under huset og startet brannen. Huset var ikke mulig å redde, sier operasjonsleder Svein Roald Vikse i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

I Kantornes i Balsfjord brant en enebolig ned til grunnen lørdag morgen. Beboeren var ikke til stede i huset.

Les også: Verden ønsker 2011 velkommen

Skadd av fyrverkeri

På Lunner i Oppland ble en 18 år gammel jente fraktet til Gjøvik sykehus med fyrverkeriskader.

– Hun har fått brannskader i nakken, men det er ikke alvorlig. En gutt fikk også lettere skader. Det var et rakettbatteri som veltet, sier operasjonsleder Petter Lid i Vestoppland politidistrikt til NTB.

I Sandefjord måtte en person til sjekk på legevakta etter å ha fått fyrverkeri i ansiktet. Skadene var ikke alvorlige.

I Kristiansand er politiet på utkikk etter én eller flere gjerningspersoner som antas å ha avfyrt fyrverkeri mot en rekke bygninger i sentrum, deriblant noen eldre trehus. Ingen personer ble skadd.

Flere politidistrikter har også hatt episoder av branntilløp som følge av uvettig bruk av fyrverkeri.

Rolig på byen

I Midt- og Sør-Norge fører uvær til flere stengte fjelloverganger, deriblant E6 over Dovre. Men ellers kunne operasjonsleder Jørgen Berg i Gudbrandsdal politidistrikt ved 2-tiden konstatere en foreløpig dørgende rolig feiring.

– Vi har bare én person i fyllearresten i hele Gudbrandsdalen. Det er ekstremt rolig, sier han til NTB.

Enkelte politidistrikter melder om noe mer fyll og bråk enn en vanlig helgedag, men ingen er alvorlig skadd i noen hendelser.

I hovedstaden og de andre store byene melder politiet også om en feiring uten alvorlige hendelser, men med en rekke mindre ordensforstyrrelser.

Brannevakuering

I Harstad ble om lag 20 personer evakuert da det oppsto røykutvikling i Salto bysenter. Bygget huser en rekke butikker i tillegg til boligfløyer. Etter et par timer kunne beboerne flytte tilbake.

På Smøla på Nordmøre ble to båter totalskadd mens de lå til havn. Skadene beløper seg opp mot 2 millioner kroner, og politiet vil etterforske saken, ifølge NRK.

I Rosendal i Bergen starter politiet etterforskning etter at en bolig ble påført omfattende skader i en brann. Beboerne var ikke hjemme, ifølge NRK. (©NTB)

Flere nyheter på ABC Nyheters forside.
Populært