Meny

Trener som en 14-åring

- Jeg er mer positiv enn på lenge. Det kan bli morsomt utover vinteren, sier Tord Asle Gjerdalen til ABC Nyheter. (Foto: Thomas Andersen)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tord Asle Gjerdalen har trent som en ambisiøs 14-åring foran denne sesongen. Ikke fordi han ville, men fordi han måtte.

OBERHOF (ABC Nyheter): - Jeg er mer positiv enn på lenge. Det kan bli morsomt utover vinteren, sier Tord Asle Gjerdalen til ABC Nyheter.

Fredagens renn i prologen over 3.5 km var oppløftende. Gjerdalen ble nummer 12 bare 10.7 sekunder etter vinneren Marcus Hellner fra Sverige og 7.8 sekunder etter Petter Northug på tredjeplass. For en kar som liker seg på de lengre distanser, er dette meget oppløftende, før søndagens 15 km klassisk.

Dette til tross for at Gjerdalen har trent som en 14-åring foran denne sesongen. Ikke fordi han ville, men fordi han måtte.

- Jeg ble overbelastet i 50 km under VM i Liberec for to år siden. Kroppen ville ikke fungere etter det. Jeg hadde håpet at det skulle gå over før denne sesongen, men kroppen ville ikke. Derfor måtte jeg lytte på kroppen og tilpasse treningen i to år.

- Å ha fokus på hva de andre gjorde rent treningsmessig, ofret jeg ikke en tanke. Jeg måtte heller fokusere på hva som var bra for meg, forteller Gjerdalen som opprinnelig er fra Hole på Ringerike men som nå går for Fossum IL i Bærum. Grunnet studier, bor han i Oslo.

Ikke bare har han trent mindre. Han har også lagt om livsstilen:

- Jeg har trent 10-12 timer i uka. Det er omtrent det en ambisiøs 14-åring trener.

Om han klarer årets styrkeprøve, Tour de Ski, med treningsgrunnlaget, gjenstår å se. Selv er han optimistisk.

- Jeg føler at det går bedre nå. Kroppen tåler mer og mer. På en måte har det vært positivt for meg å trene mindre samt legge om livsstilen.

- Jeg har tatt opp igjen legestudiene og har nå snart fullført det femte året. Samtidig har jeg brukt mer tid på hvile. Blant annet i sommerhalvåret. Da har jeg vært opptatt av å være på stranda, være masse ute med venner, stå på vannski, spille ballspill. Alt dette har jeg kuttet ut nå. Det har fungert positivt, forteller Gjerdalen til ABC Nyheter.

Les også: Viste Petter ryggen

Populært