Iversen klar for Crystal Palace

Steffen Iversen med gullmedaljen etter at Rosenborg ble seriemestere i eliteserien i fotball i november. Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Steffen Iversen med gullmedaljen etter at Rosenborg ble seriemestere i eliteserien i fotball i november. Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Steffen Iversen forlater Trondheim og Rosenborg til fordel for den engelske klubben Crystal Palace.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyttårsfeiringen blir kanskje litt annerledes enn han hadde tenkt seg for Rosenborg-spissen Steffen Iversen. For i dag, på selveste nyttårsaften, ble det klart at fotballproffen skal spille for Crystal Palace neste sesong, melder Adresseavisen.

Med det er karrieren i Rosenborg over.

Satt i forhandlinger i formiddag

På årets aller siste formiddag satt Steffen Iversen i forhandlinger med Crystal Palace etter at det var klart at han hadde bestått den medisinske testen som klubben krever. Spissen har skrevet under på en kontrakt som binder ham til londonklubben i 18 måneder.

- Jeg er glad og fornøyd for at alt gikk i orden, og gleder meg til fortsettelsen, sier Iversen til Adressa.no.

34-åringen har allerede trent sammen med sine nye lagkamerater og sier at han skal er klar for kampen mot Preston som spilles allerede 3. januar.

- Jeg vet ikke om jeg får spille ennå, men jeg er i hvert fall klar, forsikrer han.

Under streken

Crystal Palace ligger under streken i Mesterskapsserien, på nivå to i England. Hvis klubben skulle rykke ned, ligger det an til at partene kan bli enige om å avslutte samarbeidet allerede til sommeren, skriver Adresseavisen i sin nettutgave nå i kveld..

Steffen Iversens kontrakt med Rosenborg går ut ved nyttår, og han har dermed stått fritt til å forhandle med andre klubber. Trondheimsklubben har vært i dialog med proffspissen sin senest i romjulen, men de klarte ikke å bli enige med 34-åringen.

- Klubbskiftet handler først og fremst om familien, men selvsagt er det morsomt å få spille i England igjen på tampen av karrieren, sier Iversen.

Med det vender Iversen tilbake til England, hvor han tidligere har spilt for klubbene Tottenham (1996-2003) og Wolverhampton (2003-2004). Etter et mellomstopp på Vålerenga, har han spilt for moderklubben Rosenborg siden 2006-sesongen.

Erstatter Vaughan

Steffen Iversen erstatter James Vaughan fra Everton. Han har vært på utlån til Crystal Palace denne høsten.

Iversens kone og to barn bor store deler av året i England, og Iversen ser frem til å vende tilbake til øyriket i vest.

- Klubbskiftet handler først og fremst om familien, men selvsagt er det morsomt å få spille i England igjen på tampen av karrieren, sier Iversen til Adressa.no.

Personvernpolicy