Meny

Viste Petter ryggen

MED RYGGEN TIL: Sveriges Marcus Hellner snudde seg bort fra Petter Northug, også på pallen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marcus Hellner fra Sverige viste Petter Northug ryggen både på pallen og i løypa under dagens prolog over 3.5 kilometer.

OBERHOF (ABC Nyheter): Men Petter Northug har fått godfølelsen – og smilet tilbake. Da kan det gå fryktelig fort for seg  under Tour de Ski. Petter Northug og hele landslagsledelsen smilte bredt over Petters tredjeplass i ettermiddagens prolog over 3.5 kilometer.

- Jeg kjente at jeg kunne gi ekstra gass over bakketoppene. Det er denne følelsen jeg har lett etter. Dette blir morsomt, understreker Petter Northug overfor ABC Nyheter. 

Imøtekommende

For første gang i år dro Petter frem smilet. Trønderen er mer imøekommende enn på lenge. Tydelig har noen hvisket han noen kloke ord i øret.

- I dag kommer han med startnummer på pallen – i tide, sier sjefen sjøl, Åge Skinstad. Som strålte som ei sol over at Petter var tilbake i form.

- Dette blir jevnt i morgen. 15 kilometer klassisk er en distanse som passer Marcus Hellner veldig godt. Men Petter, 2.9 sekunder etter, bare gleder seg, fortsetter Skinstad.

- Godt fornøyd

- Jeg er ekstremt godt fornøyd med utgangspunktet. Vi kommer raskt til å bli en klynge. Morgendagen blir spennende, sier Petter som nok drømmer om favorittposisjonen: Spurt!

Alexander Legkov ble nummer to, Dario Cologna nummer syv, kun 6.7 sekunder etter Hellner. Og en meget god plassering av Tord Asle Gjerdalen på en 12. plass.

Det er sterkt av langdistansekongen fra Ringerike som har slitt med store problemer de to siste årene i forbindelse med at kroppen hans kun har tålt små treningsmengder.

Les flere nyheter her

Populært