Gambia-mistenkt innrømmer straffskyld

I denne boligen en drøy times kjøring utenfor Gambias hovedstad Banjul bodde 45-åringen fra Telemark som er pågrepet av gambisk politi. Foto: Tore Meek (Scanpix)
I denne boligen en drøy times kjøring utenfor Gambias hovedstad Banjul bodde 45-åringen fra Telemark som er pågrepet av gambisk politi. Foto: Tore Meek (Scanpix)

Den overgrepssiktede nordmannen i Gambia var populær blant nabobarna. – Alle er overrasket over det som har skjedd, sier en nabo. Mannen skal ha innrømmet straffskyld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen møtte nyttårsaften i retten, der det ble avgjort at han skulle bli sittende i varetekt. Suleyman Secka i gambisk politi sier ifølge VG Nett og Dagbladet.no at nordmannen innrømmer overgrep mot barn.

– I retten i dag har han innrømmet seksuell omgang med barn, sa Secka.

45-åringen sitter i en midlertidig politiarrest i hovedstaden Banjul, men skal over helgen flyttes til det sentrale fengselet i byen, ifølge Dagbladet.

Kosebamser

45-åringen fra Telemark ble pågrepet søndag, mistenkt for seksuelle overgrep. Da politiet oppsøkte mannen, hadde han seks mindreårige gutter på soverommet.

Fremdeles ligger det kosebamser og lekebiler strødd rundt inne i leiligheten. På soverommet henger et norsk flagg på veggen.

– Han virket som en hardtarbeidende mann. Vi visste ingenting om ham og er overrasket over det som har kommet fram, sier en nabo som ønsker å være anonym, til NTB.

Øde område

Ifølge naboene var det mannen selv som bygde huset, som ligger en drøy times kjøring fra hovedstaden Banjul. Området er øde, og det er få naboer i umiddelbar nærhet. Likevel vet de fleste hvem mannen er.

– Han gikk ofte forbi her med esel og vogn. Han fraktet murstein og andre bygningsmaterialer. Slik ble han fort kjent blant folk, sier naboen.

Også mange av barna som bor i området, kjenner til 45-åringen.

– Han hadde samme frisyre som den gambiske fotballspilleren Mario Balotelli, som spiller for Manchester City. Derfor pleide vi å kalle nordmannen for Balotelli, sier en ung gutt som bor like ved.

– God kontakt

Verken han eller noe av de andre NTB snakket med fredag, hadde noen negative opplevelser med 45-åringen fra Telemark.

Dagbladet har intervjuet faren til fire av barna som oppholdt seg sammen med nordmannen. Faren forteller at han er en venn av nordmannen, som raskt skal ha fått god kontakt med barna.

45-åringen er tidligere er domfelt for overgrep mot mindreårige gutter i Norge. (©NTB)

Les flere nyheter her

Personvernpolicy