Meny

Innfører vakter på bussene i sør

Sjåførene på Nettbuss Sør får bedret sine arbeidsvilkår med umiddelbar virkning da selskapet setter inn vakter etter flere bussran i Kristiansand-regionen det siste året. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettbuss Sør setter inn uniformerte og sivile vakter på sine busser etter at en sjåfør ble ranet natt til fredag. Det var det åttende bussranet i Kristiansand i år.

Den nye rutinen innføres med øyeblikkelig virkning, melder fvn.no. I tillegg ønsker selskapet at bussene skal bli kontantfrie. Det målet har også Agder Kollektivtrafikk og de tillitsvalgte.

Varsler Arbeidstilsynet

Hovedtillitsvalgt i Yrkestrafikkforbundet i Kristiansand, Fred Frivoll, kaller ransstatistikken i byen en «norgesrekord til å gremmes av». Også hovedverneombud Per Finn Bjørnhom i AS Bussen er bekymret over situasjonen.

– Ingen andre arbeidsgivere ville akseptert at sine ansatte ble utsatt for sånt uten at det får konsekvenser, sier Bjørnbom, som vil varsle Arbeidstilsynet og se på mulige tiltak for å sikre sjåførene bedre.

Under ranet natt til fredag brukte en av de to ranerne pistol for å true til seg bussjåførens vekslepenger, melder NRK. De to kom på bussen på en holdeplass like ved Slettheia i Kristiansand noe etter midnatt.

Fortsatt på frifot

– Det dreier seg om to ganske unge mannspersoner. De skjulte ansiktene med skjerf og finlandshette, og en av dem var utstyrt med pistol, opplyser operasjonsleder Frank Solås i Agder politidistrikt til NTB.

Bussjåføren ga fra seg pengevesken og kjørte deretter ned til bussgarasjen som befant seg like i nærheten. Der kontaktet han busselskapets ledelse før de igjen kontaktet politiet.

– Det skal ha vært to passasjerer på bussen da ranet skjedde, men disse gikk av bussen etter ranet og vi har ikke fått kontakt med dem, sier Solås.

Den ene av de to ransmennene var rundt 16 og 17 år gammel, mens den andre var rundt 19–20 år.

Politiet fikk beskjed om ranet klokken 00.37 natt til fredag. Ved 16-tiden var fortsatt ingen pågrepet for ranet. (©NTB)

Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært