Danske justisministeren:

- Visste om terrorplanene

Væpnet politi slo torsdag jernring rundt rettsbygningen i Glostrup, der de terrormistenkte ble fremstilt for varetekt. REUTERS/Mads Nissen/Scanpix
Væpnet politi slo torsdag jernring rundt rettsbygningen i Glostrup, der de terrormistenkte ble fremstilt for varetekt. REUTERS/Mads Nissen/Scanpix

Den danske justisministeren Lars Barfoed sier han ble informert om terrorplanene mot Jyllands-Posten for flere uker siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg husker ikke den nøyaktige datoen, men jeg ble informert om saken for flere uker siden, sier justisminister Lars Barfoed i et intervju med Politiken fredag.

- Jeg har blitt fortløpende oppdatert, blant annet på grunn av sakens alvorlighetsgrad, legger han til.

Onsdag ble fem menn arrestert i Danmark og Sverige, mistenkt for å ha planlagt et større terrorangrep mot lokalene til den danske avisen Jyllands-Posten.

Les også: Fem pågrepet for terrorplaner i Danmark

Avsky

I bygningen holder også avisen Politiken og Extra Bladet til.

- Jeg reagerte med avsky da jeg hørte om terrorplanene mot dere som jobber i bygningen, men også fordi det var et planlagt terrorangrep mot det danske folk og samfunn, forteller Barfoed til avisen, ifølge AFP.

- Samtidig er det veldig tilfredstillende som justisminister å se at vi har en hardtarbeidende og kompetent sikkerhetstjeneste, som sammen med andre er i stand til å overvåke, etterforske og stoppe denne type angrep, sier han videre.

- Base i Sverige

Den danske sikkerhetstjenesten PET jobbet tett med Säpo i Sverige (den svenske sikkerhetstjenesten, red.anm.), i arbeidet med å arrestere de fem mistenkte.

Barfoed legger til at onsdagens arrestasjoner hindret det hittil alvorligste terrorangrepet i Danmark.

Tre menn ble i går varetektsfengslet for fire uker, mens en 26 år gammel iraker ble løslatt.

Ifølge Aftonbladet hadde de terrormistenkte sin hovedbase i Stockholm, i leiligheten til 29-åringen som antas å være hovedmannen bak det planlagte angrepet.

Les også: Terrormistenkt løslatt i Danmark


Personvernpolicy