Meny

Fire menn siktet for forsøk på seksuelt misbruk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire menn ble pågrepet rett før jul og siktet for såkalt «grooming» – forsøk på å utnytte mindreårige seksuelt.

En mann i femtiårene skal ha forsøkt å avtale møter med ei sju år gammel jente via nettet. Han er en av fire menn som nå er siktet for å ha forsøkt å utnytte mindreårige seksuelt via internett, skriver Adresseavisen.

Mennene ble alle pågrepet like før jul, og politiet jobber nå på spreng med å gå gjennom store mengder beslaglagt datamateriale. Politiet utelukker ikke nye pågripelser i saken.

De fire mennene, som kommer fra Ytre Namdal, Levanger, Hålogaland og Østlandet, er i alderen 47 til 61 år. De er alle siktet for å ha brutt straffelovens paragraf 201 c – som omhandler blotting og annen uanstendig oppførsel mot mindreårige under 16 år.

– Det er varierende hva som har kommet fram så langt. Blant annet viser en chattelogg at en mann i femtiårene forsøkte å overtale ei sju år gammel jente til å møte ham. Dette skulle skje i utlandet. Vi vet fortsatt ikke om dette faktisk skjedde eller ikke, sier politiadvokat Tove Røddesnes i Nord-Trøndelag politidistrikt. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært