Meny

Tennisstjerne mistet huset

Huset til den dalende tennisstjernen Chanda Rubin ble totalskadd i en brann som be startet av et lynnedslag onsdag denne uken. Foto: Brad Kemp (AP Photo/Lafayette Daily Advertiser)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske tennisstjernen Chanda Rubin mistet huset sitt i brann under tordenvær i romjulen.

Chanda Rubin på tennisbanen i et arkivfoto fra 2006. Foto: Sergey Ponomarev (AP Photo)Chanda Rubin på tennisbanen i et arkivfoto fra 2006. Foto: Sergey Ponomarev (AP Photo)

Den amerikanske tennisstjernen Chanda Rubin mistet huset sitt i brann under tordenvær.

I verdenstoppen

Chanda Rubin, som ar stor stjerne i tennis på 1990-tallet, var hjemme da det begynte å brenne under et voldsomt tordenvær bydelen Lafayette i Los Angeles i ni-tiden onsdag kveld.

Brannvesenet i Lafayette bekrefter at det var i tennisessets hus brannen oppsto, og at ingen ble fysisk skadd, melder den kanadiske avisen The Globe And Mail.

Brannkostabel Chief Jerry Delhomme sier til avisen at huset kan ha blitt truffet av et lynnedslag ettersom brannen startet i taket på bolighuset. Brannteknikere vil gå gjennom ruinene i dagslys for å kartlegge hva som skedde.

Varslet av alarmsystem

Det var Rubins alarmsystem som automatisk tilkalte brannvesenet først da det begynte å brenne, men både hun selv og hennes nærmeste naboer skal også ha kastet seg over telefonene og slått nødnummeret da de oppdaget brannen klokken 21.07 lokal tid. Brannmannskapene var på plass bare minutter senere, og de holdt på i mer enn to timer med slukningsarbeid. Til tross for den massive innsatsen, klarte de ikke å redde huset til tennisstjernen.

Chanda Rubin vant syv singeltitler under WTA-turneringer på 1990-tallet og hun var rangert som verdens sjette beste kvinnelige tennisspiller i 1996. Hennes karrierehøydepunkt var nok da hun kom til semifinalen under Australian Open samme år.

Ifølge WTAs hjemmesider er hennes siste store bragder på tennisbanen da hun vant den internasjonale turneringen i Eastbourne i 2002 og 2003, og hun vant også turneringen i Madrid samme år.

Mye skader

Den i dag 34 år gamle tennisspilleren skal ifølge samme kilde ha trukket seg fra minst seks forskjellige tennisturneringer i år på grunn av forskjellige skader. Av de syv arrangementene hun deltatt på i 2010 har hun kun vunnet en gang.

Les flere nyheter her

Populært