Oppskriftsmessig NM-gull for Larvik

Larviks Heidi Løke scorer under NM-finalen i håndball for kvinner mellom Larvik og Vipers Kristiansand i Oslo Spektrum torsdag. Foto: Aleksander Andersen (Scanpix)
Larviks Heidi Løke scorer under NM-finalen i håndball for kvinner mellom Larvik og Vipers Kristiansand i Oslo Spektrum torsdag. Foto: Aleksander Andersen (Scanpix)

Larvik slurvet lenge, men var totalt suverene da det gjaldt og feide over slitne Vipers Kristiansand-jenter med 31-18 i NM-finalen torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Larvik var skyhøye favoritter før finalen mot Vipers Kristiansand. Kanskje ikke så rart for et lag som har vært i ni NM-finaler på rad og knapt har tapt en kamp i Norge i den samme perioden.

Men det var ikke dermed sagt at gullfavorittene skulle kjøre over Vipers fra start i Oslo Spektrum torsdag. Tente sørlandsjenter gikk rett i angrep, og etter fire minutter sto det 3-1 til de rosakledde outsiderne.

Larvik hentet riktig nok ledelsen inn fort og tok kontroll over kampen. Det holdt til 16-10 til pause, men det var likevel noe ruskete over maskineriet til Karl Erik Bøhns stjernelag.

Rykket fra

Annen omgang startet som den første med Vipers-scoring da Ingunn Birkeland gjorde 11-16. Men så kom Larviks taktomslag, og trener Bøhn fikk se jentene rulle over stakkars Vipers.

Sju baller smalt inn bak målvakt Hannah Marie Zimmergren før Vipers klarte å redusere. Da sto det allerede 12-23, og kampen var i realiteten over. Som vanlig var kraftstreken Heidi Løke toneangivende for Larvik, og hun ble toppscorer med åtte mål.

Hammersengs første

Med 31-18-seier kunne Larvik innkassere sitt tredje NM-gull på rad. Byåsen var siste lag som klarte å tukte hvittrøyene i 2007, men de tapte 24-33 i årets semifinalemøte mellom lagene.

Landslagskaptein og storskytter Gro Hammerseng så cupfinalen fra tribuneplass. Hun har skadet akillesen og kunne ikke spille. Torsdagen ble likevel gledelig for Hammerseng. NM-gullet ble hennes første noensinne med et klubblag. (©NTB)

Personvernpolicy