Meny

Familiefar bosatt i Norge drept i Honduras

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 47 år gamle familiefaren som ble drept i Honduras, ble skutt i ryggen da han forsøkte å flykte fra ranere.

Den svenske statsborgeren med opprinnelse i Honduras har vært bosatt i Norge i tolv år og var på familieferie hos slektninger i Honduras sammen med sin norske kone og parets to norskfødte barn på åtte og elleve år.

Han var sammen med sin kone og honduranske bror da de ble angrepet av to væpnede ranere tirsdag ved 18-tiden, ifølge de honduranske avisene Tiempo og La Tribuna.

Følget var på vei til mannens familie i San Jose de Colinas i delstaten Santa Barbara for å feire jul da de gjorde et stopp i veikanten.

Ranerne skal plutselig ha kommet ut av skogen, og 47-åringen forsøkte å flykte, men før han klarte å komme seg inn i bilen, ble han skutt, ifølge avisenes beskrivelser. Han ble ført til sykehus, men knapt to timer etter at han ble skutt, ble han formelt erklært død.

Opplysningene er bekreftet av svensk UD, som har fått dem fra den norske ambassaden, ifølge Aftonbladet. Ranerne er fortsatt på frifot.

Mannen kom til Sverige som utvekslingsstudent for 22 år siden og er utdannet kjemiingeniør ved et svensk universitet. De siste tolv årene har han bodd og jobbet i Norge. Mannen har to barn som er født i Norge.

Han kommer fra en fremstående familie i Honduras, og faren er en velkjent lege, ifølge lokale medier

– Han forsøkte å tilbringe en ferie her annethvert år, forklarer 47-åringens søster til El Tiempo.

Mannen skal ha vært spesielt opptatt av at barna skulle ha sterke bånd til sin familie i Honduras og at de skulle få et nært forhold til den lokale kulturen. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært