Italia forbyr plastposen fra 1. januar

Italienske forbrukere må gå over til gjenbruksposer, papirposer eller poser i biologisk nedbrytbar plast. Den «forhatte» tradisjonelle plastposen forbys fra 1. januar. Foto: Alessia Pierdomenico (Reuters/Scanpix)
Italienske forbrukere må gå over til gjenbruksposer, papirposer eller poser i biologisk nedbrytbar plast. Den «forhatte» tradisjonelle plastposen forbys fra 1. januar. Foto: Alessia Pierdomenico (Reuters/Scanpix)

Italienske myndigheter innfører fra nyttår et forbud mot handleposer i plast.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kritikere av plastposen tror miljøgevinsten kan bli stor. Produksjonen av plastposer er avhengig av olje, den brytes ned for sakte og er i tillegg et forhatt forsøplende element i naturen.

Butikkbransjen i Italia frykter imidlertid at forbudet kan medføre kaos. Fra og med førstkommende søndag kan butikkene kun tilby sine kunder poser i tøy, papir eller biologisk nedbrytbar plast.

Italienske forbrukere ligger på europatoppen i plastposeforbruk, med mer enn 330 poser per person i gjennomsnitt per år. Totalt utgjør det italienske forbruket på rundt 20 milliarder poser i året en femdel av hele det europeiske plastposemarkedet. (©NTB)

Personvernpolicy