Apple saksøkt for å bryte privatliv

Apple-sjef Steve Jobs holder opp en iPad på en pressekonferanse. Foto: AFP PHOTO / RYAN ANSON
Apple-sjef Steve Jobs holder opp en iPad på en pressekonferanse. Foto: AFP PHOTO / RYAN ANSON

Massesøksmål mot Apple på trappene etter 'app'-avsløring.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet Apple blir anklaget for å tillatte at applikasjoner til iPhone og iPad kan sende persondata til annonsører uten brukerens samtykke. Dette skal være i strid med amerikansk datalovgivning, skriver Bloomberg Businessweek.

Et søksmål er blitt levert til retten i San Jose i California den 23.desember. Anklageren er amerikaneren Jonathan Lalo fra Los Angeles, som nå prøver å samle et gruppesøksmål mot det gigantiske selskapet.

- Noen applikasjoner selger også tilleggsinformasjon til reklameselskaper, som for eksempel brukerens bosted, alder, kjønn, inntekt, etnisitet, seksuell legning og politiske synspunkter heter det i søksmålet.

Applikasjoner som nevnes i søksmål et er blant annet Pandora, Paper Toss, Weather Channel og Dictionary.com.

En talskvinne for Apple har ikke villet svare på telefoner eller e-post fra media på spørsmål om søksmålet.

Personvernpolicy