Meny

Fant mistenkelig gjenstand

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dansk politi evakuerte beboerne i bygningen der en av de terrormistenkte ble pågrepet tidligere onsdag. PET bekrefter at et mistenkelig funn er gjort i den pågrepnes leilighet.

To av oppgangene i bygget ble evakuert like etter klokka 21, og noen timer senere meldte avisa B.T. at sprengstoffeksperter var på vei ut med en gjenstand som ble holdt i en spesiell bombetang.

Gjenstanden ble kjørt bort, og ekspertene avsluttet arbeidet på stedet. Deretter kom meldingen om at de evakuerte fikk lov til å vende tilbake til leilighetene sine.

Politiets etterretningstjeneste (PET) fastslo at det var blitt gjort et mistenkelig funn i bygningen. Men om det faktisk dreide seg om sprengstoff, var det ingen som kunne bekrefte natt til torsdag.

Sperret av område

Tidligere på dagen ble en 26 år gammel mann pågrepet i bygningen i en leilighet som tilhører foreldrene hans. Mannen er en av de fem som er mistenkt for å ha planlagt et terrorangrep mot avisene Jyllands-Posten og Politiken.

Politiet var i ferd med å undersøke leiligheten da den mistenkelige gjenstanden ble funnet.

– Vi er bedt om å gå ut. De har sikkert funnet en bombe, sa en av beboerne til avisa Berlingske Tidende onsdag kveld.

Samtlige beboere i to oppganger fikk beskjed om å gå 100 meter bort fra bygningen, og politiet sperret av området utenfor. Også pressen ble beordret vekk fra stedet.

Bygningen er en del av boligkomplekset Hedelyparken, som ligger i Greve omkring 20 kilometer fra København.

Terrorplanlegging

Den 26 år gamle irakeren som ble pågrepet i boligkomplekset, mistenkes for å ha planlagt et terrorangrep sammen med fire andre som ble pågrepet samtidig i Danmark og Sverige. Målet skal ha vært redaksjonslokalene til avisene Jyllands-Posten og Politiken på Rådhusplassen i København.

Angrepet som ifølge den danske etterretningstjenesten PET skal ha vært planlagt i lang tid, skulle angivelig bli utført før 1. januar.

– Skremmende

– Det er meget skremmende at det kommer så tett på. Det hadde jeg ikke regnet med, sa en av naboene i boligkomplekset, Jannik Christensen, etter pågripelsen av 26 åringen.

Til avisen Politiken sier andre naboer at det er uhyggelig at en mulig terrorcelle har holdt hus i boligfeltet.

Ifølge naboer ble leiligheten hvor 26-åringen bodde, ofte benyttet av «sterkt religiøse personer». Det skal ofte ha blitt holdt bønnemøter tidlig på morgenen, og senest kvelden før pågripelsen var flere menn samlet i leiligheten, der fem personer er registrert som beboere. (©NTB)

Populært