Meny

Putin avlyser nyttårsfeiringen for flyansatte

Den russiske statsministeren nekter ansatte i luftbransjen i Moskva-området å ta fri i nyttårshelgen. Foto: Alexey Nikolsky (Ria Novosti/Pool/AFP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands statsminister forbyr tjenestemenn i Moskvas luftfarts- og flyplassadministrasjon fra å ta nyttårsferie etter at kaoset forsetter på grunn av uvær.

– Vi har tilbakekalt mange fra ferie. Ingen drar på ferie fra nå av, og alle må bli på jobben, sa Vadimir Putin til en gruppe ledere fra flyplasser og flyselskaper onsdag.

Det betyr at ansatte i flyindustrien må jobbe i Russlands viktigste høytid, nyttårsfeiringen, når russere flest tar en ti dager lang ferie.

Tirsdag ble ansatte i det statlige flyselskapet Aeroflot banket opp av rasende passasjerer som protesterte mot mangel på informasjon og mat på Sjeremetjevo-flyplassen i Moskva. Vintervær og strømbrudd forstyrret flytrafikken for tredje dag på rad onsdag, og tusenvis av reisende står fast.

I tillegg er nærmere 50.000 mennesker i Moskva uten fortsatt uten strøm, og strømbruddene har også rammet byens største flyplass Domodedovo. (©NTB)

Populært