Northug-kritikk preller av

Kritikken fra skilegendene Thomas Alsgaard og Vegard Ulvang etter «La Clusaz-skandalen» preller av en seierskåt Petter Northug før Tour de Ski.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulvang var «flau over å være norsk», og Alsgaard mente noen i landslagsledelsen måtte ta en helt annen kontroll over Northug etter at skikongen lot to russiske rivaler vente unødig på seierspallen etter 3-mila i Frankrike.

Russiske Maxim Vylegzhanin spurtbeseiret Northug og vant rennet. Russland tok også tredjeplassen med Alexander Legkov.

– Var det en overreaksjon fra Ulvang og Alsgaard ut fra hva som faktisk skjedde?

– Ja, det vil jeg si. Vi så ikke så mye dramatikk i det selv. Vi fikk beskjeden om premieseremonien litt sent, men da den først kom, brukte jeg kanskje et halvt minutt på å gå ut døren, og jeg klatret over gjerder for å ta raskeste vei til podiet. Jeg vil ikke at slikt skal skje igjen, sier Petter Northug på spørsmål fra NTB.

Engasjement

– Var det feil overfor konkurrentene dine, som måtte vente på deg?

– Hadde jeg vunnet, kunne jeg stått på «pallen» lenge. Jeg tror de koste seg med å være nummer en og nummer tre. Man tenker ikke på slike ting da, men er fokusert og glad for å ha gjort et godt renn.

Mange mener svært mye om Petter Northug. Det merker også hovedpersonen, som hevder han først på onsdagens pressekonferanse før Tour de Ski hørte om utsagnene fra Ulvang og Alsgaard.

– Folk har mye engasjement. Det merker jeg godt. Bare jeg er så uheldig og går inn i en butikk, har folk meninger om hva jeg bør kjøpe. For eksempel var det ei gammel dame på butikken som mente at all den pastaen jeg spiser bør byttes ut med poteter og grønnsaker. Jeg har forståelse for det, sa jeg, men det tar for lang tid å lage.

– Mange har meninger om forskjellige områder, men det viktigste er å gjøre det som fungerer for en selv, sa Northug.

Går til krig

Etter to annenplasser på rad, går nordtrønderen for sin første sammenlagtseier i Tour de Ski. Den virkelige gulroten er at Northug kan avgjøre hele seierskampen på selveste 25-årsdagen (6. januar). 35 kilometer jaktstart mellom OL-historiske Cortina og italienske Dobbiaco stinker Petter Northug lang, lang vei.

– Jeg er forberedt på «krig» og er mer motivert enn noen gang. Kroppen føles bra, og jeg gleder meg bare til å starte.

Hele julen er gått med til trening og pugging av regler – og dermed også gavepakkene i form av bonussekunder som venter. Fjorårsvinner Lukas Bauer er den store favoritten sammen med Northug, Legkov og Dario Cologna.

– Jeg må vel ha en ukes forsprang på Bauer før siste etappe (opp slalåmbakken i Val di Fiemme). Men i Tour de Ski gir man aldri opp og kjemper til det sier stopp uansett, sa Petter Northug.

Touren består av åtte etapper over ti dager i Tyskland og Italia. Etappeløpet starter i Oberhof fredag og avsluttes 9. januar. (©NTB)

Personvernpolicy