Meny

Bleken-maleriene funnet

Den 22 desember oppdaget kunstner Håkon Bleken at tyver hadde stj¨let malerier verdt millioner av kroner. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ni maleriene som ble stjålet fra kunstneren Håkon Bleken ble funnet tirsdag i en bod på Heimdal utenfor Trondheim. En mann og en kvinne er siktet i saken.

Det er adressa.no som onsdag melder at bildene er kommet til rette.

– Vi fant bildene i en fellesbod i tilknytning til en fellesgarasje ved et boligkompleks på Heimdal sent i går kveld, sier politioverbetjent Morten Johnsen ved Sentrum politistasjon i Trondheim.

Tyveriet ble oppdaget på formiddagen 22. desember. Bleken har selv malt åtte av dem, mens det niende bildet var «Hjortedansøsen» av Arthur Alstad. Det har vært anslått at de stjålne bildene er verdt rundt 2 millioner kroner.

De siktede kvinnen satt onsdag formiddag i avhør, mens mannen som er siktet i saken fortsatt er på frifot. Han er nå etterlyst via politiets interne kanaler.

Politiets teknikere blir ikke ferdig med sine undersøkelser før torsdag. Da kan man også få et bedre svar på hvilken tilstand bildene er i.

– De lå i to ruller. Når vi skal rulle ut bildene vil vi gjøre det riktig. Derfor har vi bedt Håkon Bleken om å være med på siste del av undersøkelsene, sier Johnsen.

Kunstneren roser politiets innsats og sier han er glad for at bildene er funnet. (©NTB)

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Populært