Meny

Dirigent slapp pedofilitiltale

Mikhail Pletnev er dirigent for det russiske nasjonalorkesteret RNO, som han selv startet i 1990. Han var tiltalt for å ha misbrukt en 14-årig gutt i Pattaya i juli, etter at politiet hadde en razzia mot eiendommen hans. (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thailandsk påtalemyndighet har frafalt tiltale mot den verdenskjente russiske pianisten og dirigenten Mikhail Pletnev for misbruk av en 14-årig gutt i Thailand tidligere i år.

- De vil ikke bli reist noen tiltale mot Pletnev. Alle prosedyrer mot ham er avslutet. Jeg har mottatt beslutningen fra påtalemyndigheten i Chon Buri-provinsen, sier Pletnevs advokat til den russiske nettavisen Ria Novosti.

Pletnev selv har hele tiden holdt fast ved at han er uskyldig. Likevel har han droppet store arrangementer, som The Proms i England i høst, på grunn av anklagene.

Pletnev er dirigent for det russiske nasjonalorkesteret RNO, som han selv startet i 1990. Han var tiltalt for å ha misbrukt en 14-årig gutt i Pattaya i juli, etter at politiet hadde en razzia mot eiendommen hans. Dirigenten risikerte opptil 20 års fengsel dersom han hadde blitt funnet skyldig i anklagene.

- Nå når det hele er over, kan jeg si at det var penger som lå bak forsøke på å trumfe gjennom en sak mot meg, sier Pletnev.

 Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Populært