Dirigent slapp pedofilitiltale

Mikhail Pletnev er dirigent for det russiske nasjonalorkesteret RNO, som han selv startet i 1990. Han var tiltalt for å ha misbrukt en 14-årig gutt i Pattaya i juli, etter at politiet hadde en razzia mot eiendommen hans. (Foto: Scanpix)
Mikhail Pletnev er dirigent for det russiske nasjonalorkesteret RNO, som han selv startet i 1990. Han var tiltalt for å ha misbrukt en 14-årig gutt i Pattaya i juli, etter at politiet hadde en razzia mot eiendommen hans. (Foto: Scanpix)

Thailandsk påtalemyndighet har frafalt tiltale mot den verdenskjente russiske pianisten og dirigenten Mikhail Pletnev for misbruk av en 14-årig gutt i Thailand tidligere i år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De vil ikke bli reist noen tiltale mot Pletnev. Alle prosedyrer mot ham er avslutet. Jeg har mottatt beslutningen fra påtalemyndigheten i Chon Buri-provinsen, sier Pletnevs advokat til den russiske nettavisen Ria Novosti.

Pletnev selv har hele tiden holdt fast ved at han er uskyldig. Likevel har han droppet store arrangementer, som The Proms i England i høst, på grunn av anklagene.

Pletnev er dirigent for det russiske nasjonalorkesteret RNO, som han selv startet i 1990. Han var tiltalt for å ha misbrukt en 14-årig gutt i Pattaya i juli, etter at politiet hadde en razzia mot eiendommen hans. Dirigenten risikerte opptil 20 års fengsel dersom han hadde blitt funnet skyldig i anklagene.

- Nå når det hele er over, kan jeg si at det var penger som lå bak forsøke på å trumfe gjennom en sak mot meg, sier Pletnev.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy