Meny

- Proteinrik kost holder vekta nede

Et kosthold bestående av mye fisk, kjøtt og andre proteinrike matvarer gjør det enklere å holde vekta nede, ifølge en stor ny studie. (Foto: Colourbox.com)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spis mye proteiner for å unngå å gå opp i vekt etter vektreduksjon, konkluderer dansk forsker etter ny studie.

I lys av resultatene fra en stor europeisk studie anbefaler den danske professoren Arne Astrup karbohydrater med lav glykemisk indeks i tillegg til proteinrike matvarer, melder Dagens Medisin.

Professoren hevder videre at hans studie viser at de offisielle kostanbefalingene ikke er optimale.

- Dette er helt i tråd med det jeg har sagt i ti år. Kombinasjonen av høyere proteinnivå, karbohydrater med lav glykemisk indeks og mer fett gir lavere og mer stabilt blodsukker og lavere insulin, skriver Fedon Lindberg i en kommentar til Dagens Medisin.

Han mener dette kostholdet både egner seg til å beholde en lav vekt og til å forebygge livsstilssykdommer som diabetes type 2, kreft og hjerte- og karsykdommer.

- Det som er trist er at det tar altfor lang tid før myndighetene reagerer og tar ny forskning inn over seg, sier Lindberg videre og legger til at de nye kostholdsrådene som kommer fra Helsedirektoratet over nyttår er litt mer nyanserte enn dagens råd.

Les også: Har slanket seg 11 kilo på kakediett

Les mer om helse i ABC Nyheter.

Populært