Meny

Kan ha blitt drept av leiemorder

Kan ha blitt drept av leiemorder

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske kvinnen som ble drept på Filippinene julaften kan ha blitt tatt av dage av en leiemorder.

Politietterforskere i Isabel i Leyte-provinsen der Louella Belaro (51) ble drept, jakter nå på gjerningsmannen, og de sier at det kan være snakk om et bestillingsdrap, melder nyhetsbyrået ABS-CBN News.

Var på juleferie

Louella Belaro fra Askim ble knivstukket julaften da hun var ute på en kveldstur på havnen i Isabel i sitt fødeland Filippinene, der hun var på juleferie for å besøke sin familie. Hun skal ha vært sammen med sin norske samboer og sin eldre søster da hun ble angrepet.

Les også: - Ingen mistenkte etter drap på norsk kvinne

Politiet fikk melding om drapet i 21-tidenlokal tid  på julaften.

I et intervju med nyhetsbyrået sier etterforskningsleder Alexis Justin Baste at de ser på mulighetene for at drapet kan ha vært planlagt. Han vil imidlertid ikke uttale seg om familiemedlemmer eller forretningspartnere står oppført på listen over mistenkte i saken.

Politiet avskriver at ran skal ha vært et motiv for drapet da verken offeret eller de hun var sammen skal ha vært forsøkt ranet under angrepet.

Les også: - Etterforsker drap på norsk kvinne på Filippinene

Huset ble overvåket

I interne politirapporter fremkommer det at to ukjente menn skal ha vært observert da de overvåket huset til drapsofferet få dager før angrepet.

Etterforskningslederen har foreløpig ikke lykkes i å identifisere mennene, men flere vitner skal ha gitt dem signalementer som beskriver hvordan drapspersonen så ut. De avhørte i saken skal ha gitt sprikende forklaringer til politiet, men det har kommet frem at den mistenkte skal ha vært iført en rød t-skjorte, jeans og en skyggelue.

Belaro etterlot seg fire sønner og en datter. Hun var skilt fra sin filippinske mann og var norsk statsborger. Ifølge NRK.no har Utenriksdepartementet foreløpig ikke kunnet bekrefte drapet på kvinnen.

Les flere nyheter herVis større kart
Populært