Overgrepsdømt nordmann pågrepet i Gambia

En 45 år gammel overgrepsdømt nordmann er pågrepet i Gambia. Mannen ble pågrepet med seks små gutter på soverommet, den yngste av dem var bare tre år gammel, ifølge gambisk TV.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pågripelsen skjedde etter at gambisk politi gikk til aksjon mot huset der han bodde på vestkysten av Gambia, skriver Aftenposten.n som siterer den gambiske TV-stasjonen GRTS.

Ifølge Aftenposten ble mannen i høst siktet for å ha forgrepet seg på et barn i barneskolealder av norsk politi. Mannen skal da ha bodd i en eller flere campingvogner i Oslo, og politiet klarte ikke å få tak i ham.

– Vi fikk ikke tak i ham. I ettertid har vi sett at vi kunne ha gjort mer for å få tak i ham, spesielt innledningsvis i etterforskningen, sier politioverbetjent Kari-Anne Lid ved sedelighetsavsnittet i Oslo-politiet.

I november forlot 45-åringen Norge og dro til Gambia. Dette er fjerde vinteren på rad han oppholder seg i landet.

Da gambisk politi slo til mot nordmannen fant de også flere minnekort som har et innhold som politiet karakteriserer som usømmelig.

Hovedsak i lokale nyheter

Arrestasjonen var en av hovedsakene på de nasjonale gambiske nyhetene mandag kveld.

Konsul Robert Hardmark ved det norsk-svenske konsulatet i Gambia sier at han nå vil besøke den pågrepne nordmannen for å forsikre seg om at hans rettigheter blir ivaretatt.

Politioverbetjent Lid sier at politiet ikke har tatt stilling til om de vil begjære ham utlevert.

– Det vil vi ta stilling til så fort vi vet hva som ligger til grunn for pågripelsen i Gambia, sier hun.

Ifølge det gambiske politiets talsmann, Yerro Mballow, skal 45-åringen ha betalt for både skolegang og klær til barna han hadde hos seg da han ble pågrepet.

– Det som er trist, er at to av barna bor i samme leilighetskompleks som ham. Barna har fått tillatelse av sine familier til å bo hos mannen, sa Mballow til gambisk TV.

Bekymringsmelding

45-åringen ble pågrepet etter at norsk politi hadde sendt en bekymringsmelding til gambisk politi, skriver Dagbladet.no.

– Vi ønsket å komme i kontakt med ham i forbindelse med vår sak, og sendte ut en anmodning og bekymringsmelding via Interpol, sier Lid til Dagbladet.

Strafferammen for seksuelt overgrep begått av en turist er i Gambia 14 års fengsel. Produksjon av overgrepsbilder kan straffes med inntil fem års fengsel. (©NTB)

Personvernpolicy