Tilstår å ha tent på både hytte og fjøs

Sjalusi og et ønske om hevn skal ha vært motivet for at en 30 år gammel mann tente på et fjøs og en hytte som tilhørte ekskjærestens familie. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com (bildet kan ikke knyttes til noen av de to brannene)
Sjalusi og et ønske om hevn skal ha vært motivet for at en 30 år gammel mann tente på et fjøs og en hytte som tilhørte ekskjærestens familie. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com (bildet kan ikke knyttes til noen av de to brannene)

Den 30 år gamle mannen som har tilstått å ha tent på et fjøs på Harpefoss i Sør-Fron i Oppland natt til første juledag, innrømmer også å ha tent på en hytte som tilhører samme familie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I et nytt avhør har han erkjent at han også står bak hyttebrannen, sier politiadvokat Stine Rigmor Grimstad i Gudbrandsdal politidistrikt til Dagbladet.no.

Mannen har i avhør forklart at motivet for de to brannene var sjalusi og et ønske om hevn mot ekskjæresten.

Ingen ble skadd da ekskjærestens familiehytte på Tryltåsen brant ned til grunnen i sommer. Etterforskningen av denne saken er nå gjenåpnet etter at den ble henlagt tidligere i år.

45 melkekyr døde da låven på Harpefoss brant ned til grunnen natt til første juledag. Fire personer lå og sov i et våningshus like ved og 30-åringen fra Sør-Fron skal ifølge avisa ha visst at ekskjæresten, som er datter av gårdeieren, var på besøk i huset i jula.

Mannen er siktet etter mordbrannparagrafen og ble mandag varetektsfengslet for fire uker. Ifølge lokalavisa gd.no var det bare flaks og iherdig innsats fra brannvesenet som gjorde at våningshuset ble reddet.

Låvebrannen kunne ha ført til at menneskeliv hadde gått tapt, slår Sør-Gudbrandsdal tingrett fast i fengslingskjennelsen. (©NTB)

Personvernpolicy