Meny

Pizzabaker endelig frifunnet etter sjøbodbrann

Tolv personer måtte evakueres og mær halvparten av ett av landets viktigste kulturminner gikk tapt da fire av de fredede Skuteviksbodene i Sandviken i Bergen brant ned i september 2008. Foto: Marit Hommedal (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokatene i Hordaland anker ikke frifinnelsen etter sjøbodbrannen i Skuteviken i 2008. Dermed er den 27 år gamle italienske pizzabakeren endelig frifunnet for brannen.

Den 27 år gamle italieneren var tiltalt for uaktsom brannstiftelse etter at flere sjøboder brant ned i Bergen i 2008. 27-åringen hadde sovnet på vakt da han stekte pizza natt til 7. september 2008. Flere sjøboder gikk med i brannen, og verdier for mellom 25 og 30 millioner kroner gikk tapt.

– Det triste er at påtalemakten burde funnet ut dette for lenge siden, sier 27-åringens forsvarer, advokatfullmektig Nils Cristian Nordhus til Bergens Tidende.

I tillegg til å risikere straff etter tiltalen, hadde 27-åringen også et varslet erstatningskrav på 68 millioner kroner hengende over seg. Han er ifølge sin forsvarer svært lettet over at han nå slipper en ny runde i retten.

– Tingretten har som kjent kritisert etterforskningen av brannen, mye grunnet mangel på sakkyndighet rundt brannårsaken. I dag er det vanskelig å rette opp det som burde vært gjort på et tidligere stadium i etterforskningen. Vi regner ikke med at resultatet hadde blitt et annet om vi hadde anket, sier statsadvokat Arild Oma til Bergens Tidende om hvorfor dommen ikke blir anket.

Ifølge 27-åringens forsvarer vil den italienske pizzabakeren nå kreve erstatning av den norske staten.

– Det gjelder både for tapt inntekt, utgifter til sakkyndige og for tort og svie, sier advokatfullmektig Nordhus.

Han sier at kravet definitivt vil ligge i millionklassen. (©NTB)

Populært