Meny

Ventet på 13-åring med kondomer og alkohol

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 46-årige mannen hadde rustet seg til møte med en 13-åring med alkohol og kondomer på et hotellrom i Tønsberg da han ble pågrepet av politiet.

- Mannen er nå siktet etter straffelovens paragraf 201a, for å ha forsøkt å oppnå kontakt med et barn under 16 år med forsett å begå en seksuell handling. Denne handlingen er også omtalt som grooming. Strafferammen for å avtale et slikt møte er fengsel i inntil ett år, melder Vestfold politidistrikt.

Grooming betyr at en voksen person med overlegg forsøker å etablere et vennskap med et barn i den hensikt for senere å utnytte barnet.

– Jenta kom ikke til avtalen, men det gjorde politiet, sier politiadvokat Rina Stokke i Vestfold politidistrikt til NTB.

Ifølge kommunikasjonsrådgiver Torgny Alstad ved Vestfold politidistrikt hadde mannen kommet i kontakt med 13-åringen via mobiltelefon. Den 13 år gamle jenta fortalte imidlertid en betrodd voksen om kontakten som var etablert, og i fellesskap tok de kontakt med politiet.

Mannen, som ikke er hjemmehørende i Vestfold, ble pågrepet på et hotell i Tønsberg like før jul. Han hadde blant annet kjøpt inn kondomer og alkohol.

– Tekstmeldingene som er bevis i saken viser helt åpenbart hva hensikten hans var. Han hadde kjøpt inn rusbrus og kondomer, sier politadvokat Stokke videre.

Mannen er ikke begjært varetektsfengslet. Han ble løslatt dagen før lille julaften.

Politiet oppfordrer foreldre til å følge med på barns telefon- og nettbruk.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Populært