Ville sprenge London-børsen

Børsen i London var et av flere utpekte terrormål som de pågrepne terrorsiktede skal ha planlagt. Alastair Grant(AP Photo)
Børsen i London var et av flere utpekte terrormål som de pågrepne terrorsiktede skal ha planlagt. Alastair Grant(AP Photo)

Børsen og USAs ambassade i London var blant målene som skulle rammes av de ni som i forrige uke ble pågrepet for å ha planlagt terrorangrep i Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ni personer ble mandag siktet for terrorplanlegging. Ifølge anklager i saken var den amerikanske ambassaden blant målene de siktede ønsket å ramme i ett eller flere bombeangrep. Det amerikanske utenriksdepartementet bekrefter dette mandag kveld. Også børsen i London var blant målene.

Les også: Siktet for terrorplanlegging i Storbritannia

De ni mennene skal både ha undersøkt mulige angrepsmål og testet ut brennbart materiale, ifølge britisk politi. Likevel sier en anonym britisk tjenestemann til CNN at de siktede var mer «ambisiøse enn utstyrt og rustet til å sette i gang».

Til sammen ble tolv mistenkte i alderen 17 til 28 år pågrepet 20. desember. Tre ble senere sluppet. Fem av de siktede skal opprinnelig være fra Bangladesh.

Les også: Tolv terrormistenkte pågrepet i Nederland

Etterforskningen som ledet til arrestasjonene, skal ha vært rettet mot personer som har latt seg inspirere av al-Qaida.

Angrepsplanen til de siktede var imidlertid på et tidlig stadium da politiet gikk til aksjon, ifølge BBC. (©NTB)

Les flere nyheter her

Personvernpolicy