Meny

Ouattaras tilhengere tok over ambassaden i Paris

Det har vært flere demontrasjoner ved ambassaden til Elfenbenkysten i Paris i kjølvannet av det omstridte presidentvalget. Bildet viser demonstranter som i forrige uke viste sin støtte til opposisjonskandidat Alassane Ouattara. Foto: Joel Saget (AFP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilhengere av opposisjonskandidat og utnevnt vinner av presidentvalget i Elfenbenskysten tok mandag kontroll over landets ambassade i Paris.

Ingen av Elfenbenskystens utsendinger var til stede da Alassane Ouattaras tilhengere tok seg inn i ambassaden, og overtakelsen skjedde fredelig, ifølge fransk politi.

Sittende president Laurent Gbagbo har nektet å gå av til tross for at valgresultatet viser at han led nederlag mot Ouattara.

Franske myndigheter sa mandag at de gir sin støtte til Ouattara som valgets rettmessige vinner og at Gbagbos diplomater er ikke lengre velkomne i Paris. I stedet vil franskmennene anerkjenne en ny ambassadør som representerer Ouattaras leir.

Rundt 170 mennesker er drept i uroligheter og kamper etter valget i slutten av november, og mange tusen mennesker har flyktet fra landet i frykt for borgerkrig. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært