Meny

Angrende mafiamann ba om å bli arrestert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han var ikke så hardkokt likevel, den italienske mafiamannen som i julehelgen ringte politiet og tryglet om å bli arrestert.

For han var så ensom og så inderlig lei av livet på flukt, fortalte han. Og i fengselet ville han få være sammen med likesinnede, tilføyde mannen.

Politiet i den italienske byen Lucca forbarmet seg over den fortvilte forbryteren som tidligere er straffedømt for en rekke ran, samt pengeutpressing og delaktighet i organisert kriminalitet.

De innvilget hans ønske om at sjefen for den lokale utrykningsstyrken personlig skulle legge ham i håndjern. Men de var ikke like begeistret da mannen, som tilhører 'Ndrangheta – mafiaen i Calabria på Italias «støvlespiss» – ville omfavne medlemmene av styrken.

Nå kan han vente seg lange og inngående avhør. Politiet tror nemlig den ikke navngitte mannen kan sitte på verdifulle opplysninger om gisseltakinger, utpressingsaffærer, narkotikahandel og «hvitvasking» av penger.

I Italia er det ikke uvanlig at mafiafolk som viser tegn til anger og legger kortene på bordet, får redusert straff når sakene deres kommer opp for retten. Enkelte får også hjelp til å skaffe seg ny identitet, når de har sonet straffene sine. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært