Meny

Tre tatt etter økseangrep

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To menn er pågrepet i en væpnet aksjon etter at en mann ble angrepet med øks i sitt hjem i Sandefjord mandag morgen. I tillegg er en kvinne tatt med inn til politihuset i byen.

– Kvinnen har foreløpig status som vitne, og vi har ikke brakt på det rene hvem hun er ennå, sier operasjonsleder Einar Paulsen i Vestfold politidistrikt til NTB. Hun ble pågrepet sammen med den antatte gjerningsmannen i en leilighet ved Thorøya sør for Sandefjord sentrum etter at væpnet politi hadde lett etter dem siden tidlig mandag morgen.

Tror de har rett mann

– Vi er ganske sikre på at dette er den mannen vi har vært på jakt etter i hele dag, sier Paulsen om 32-åringen som ble pågrepet ved 13-tiden mandag. Tidligere på dagen ble en 19-åring funnet med knivskader hjemme hos 32-åringen.

– Han har foreløpig en litt uklar rolle i denne situasjonen, forklarte operasjonsleder Paulsen ved halv ti-tiden.

Økseangrepet som startet den væpnede aksjonen på julens første hverdag ble meldt litt etter klokken 6 om morgenen. En 35 år gammel mann var blitt slått med øks og truet med våpen. Det er foreløpig uklart hvor store skader den angrepne 35-åringen fikk, men politiet opplyser at han ikke skal være alvorlig skadd.

Gjenkjente gjerningsmann

Etter at fornærmede fortalte politiet at han gjenkjente gjerningsmannen, fikk politiet ordre om bevæpning før de slo til hjemme hos 32-åringen som var utpekt. Der fant de altså en 19 år gammel mann med knivskader.

Paulsen sier de involverte i saken er personer politiet i Vestfold «kjenner svært godt til fra tidligere». Men bakgrunnen for mandagens hendelse foreløpig ikke er kjent. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært