Soulsanger døde brått

Til tross for sin hvite hudfarge, identifiserte Teena Marie seg gjennom hele sin karriere med den afro-amerikanske kulturen. (Foto: Scanpix)
Til tross for sin hvite hudfarge, identifiserte Teena Marie seg gjennom hele sin karriere med den afro-amerikanske kulturen. (Foto: Scanpix)

Funnet død i sitt hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Soulsangeren Teena Marie (54) ble funnet død i sitt hjem i California 2. juledag. Ifølge myndighetene i Pasadena, hvor hun bodde, døde R&B-legenden av naturlige årsaker.

I et intervju med The Associated Press i fjor fortalte Teena Marie at hun hadde lyktes å overvinne sitt avhengighetsforhold til vanedannende legemidler.

Hennes siste album, Congo Square, fikk ifølge nyhetsbyrået AP tittelen etter et historisk møtested for slaver i New Orleans. Plata inneholder en hyllest til enken etter Martin Luther King i tillegg til sangen Black Cool som ble skrevet til president Barack Obama.

Til tross for sin hvite hudfarge, identifiserte artisten seg gjennom hele sin karriere med den afro-amerikanske kulturen. Til gjengjeld var hun respektert og beundret av sitt svarte publikum for sitt enorme talent og for hele sin sjel.

Da debutalbumet ”Wild and Peaceful” kom ut, valgte plateselskapet Motown å ikke bruke bilde av henne på coveret av frykt for at det svarte publikummet vile sky plata dersom det ble kjent at artisten var hvit.

- Alt i alt har jeg ikke opplevd noe problem med rasen min. Jeg er en svart artist med hvit hud. Ved solnedgang må du synge det du bærer i din egen sjel, sa Teena Marie i et intervju med nettstedet Essence.com i forbindelse med lanseringen av Congo Square i fjor.

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy