Meny

Leser redder julekollekten

En tyv tok seg inn i Søndre Slagen kirke i Vestfold og stjal hele julekollekten natt til 1. juledag. (Foto: Tønsberg kirkelige fellesråd)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40 00 kroner stjålet fra Søndre Slagen kirke. Nettavissleser tilbyr å betale.

Sogneprest Odd Rønneberg er rørt etter at en leser av VG-Nett har sagt at han vil garantere for kollekten som ble stjålet fra Søndre Slagen Kirke.

Tyver med nøkler stjal hele kollekten som var samlet inn julaften i Søndre Slagen kirke i Vestfold. Rønneberg fortalte mandag morgen at han vurderte å erstatte de 40 000 kronene som ble stjålet med penger fra egen lomme.

Pengene so ble samlet inn under julegudstjenesten skulle gå til Kirkens Nødhjelp og Det Norske Misjonsselskap, skriver Tønsberg Blad

Nå  får imidlertidig Rønneberg hjelp. Nils Thorsheim ble så rystet over de frekke tyvene at han ringte inn til VG og tilbød å garantere for hele den stjålne summen.

- Dette er det simpleste jeg har lest på lenge, jeg synes det er utrolig at noen gjør slikt, sier Thorsheim til VG Nett.

- Øynene mine er helt våte. Det er ikke rasjonelt, nå er det bare følelser. Det blir for mye for meg. Det er helt fantastisk at noen stiller opp på denne måten, uttaler Rønneberg.

For sogneprest Rønneberg er det viktig at giverne ikke opplever at pengene de ga forsvinner. Men han tenker mest på dem som skulle få gleden av julekollekten, de fattigste av de fattige i verden.

Tyven har ifølge sognepresten hat nøkler til både alarmen, sakristiet og selve safen.

- Tyveriet ble oppdaget første juledag. Siden har jeg bedt om at tyvene skal levere pengene tilbake. Det ville være det beste, for tyvens egen del, sier sognepresten til avisen.

Stemningen var god i kirken julaften, med tre fullsatte gudstjenester. Offervillige kirkegjengere gravde dypt i lommeboka. Pengene skulle gå til trengende barn i fattige land. Kirken ligger fint til på en liten høyde, og kalles "Katedralen i skogen" Kirkerommet har plass til 450 personer, og menighetssalen rommer 250, ifølge hjemmesiden til Tunsberg bispedømme    

Ifølge Tønsberg Blad har det med jevne mellomrom forsvunnet penger fra kirken. Etter gudstjenesten Kristi Himmelfarts-helgen forsvant det en mindre pengesum fra safen. Også da var dører, alarmer og safen låst opp med nøkkel.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Populært