Skuterfører siktet etter dødsfall

Politiet har siktet en 21 år gammel mann for kjøring i påvirket tilstand etter snøskuterulykken der en 19-årig kvinne mistet livet i Hjartdal kommune i Telemark lørdag kveld. Siktelsen kan bli utvidet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiadvokat Odd Skei Kostveit hos politiet i Telemark sier til Telemarksavisa at mannen foreløpig ikke er avhørt, men at det er mistanke om promille, og at politiet har tatt de nødvendige prøvene av 21-åringen.

– Nå er han siktet etter veitrafikklovens bestemmelse som handler om kjøring i påvirket tilstand. Men siktelsen kan bli utvidet til uaktsomt drap, det vurderer vi fortløpende, sier Kostveit.

– Åstedsundersøkelsene ble avsluttet søndag, mens det fortsatt gjenstår avhør av noen vitner, opplyser operasjonsleder Gunnar Ramslien i Telemark politidistrikt til NTB. I tillegg skal det gjøres tekniske undersøkelser av snøskuteren.

21-åringen var fører av skuteren da den skar ut av veien i en kurve. Han ble ikke alvorlig skadd, men den 19 år gamle kvinnelige passasjeren mistet livet.

Les også: 19-årig kvinne døde i skuterulykke i Telemark

Ulykken, som ble varslet klokka 21.42 lørdag kveld, skjedde på en privat gårdsvei. Kvinnen ble erklært død ved 22.30-tiden.

Søndag gjennomførte politiet og eksperter fra Vegvesenet undersøkelser på stedet for å kartlegge hva som har skjedd.

Politiet har mistanke om promillekjøring, og blodprøver av mannen vil bli sendt til analyse.

21-åringen er ennå ikke avhørt. (©NTB)

Les også: Alvorlig skadd i snøskuterulykke i Hardanger

Personvernpolicy