Meny

Hundrevis av flyavganger innstilt i USA

Potomac-elva gjennom Washington er islagt og dekket av snø. Hundrevis av flyavganger er innstilt i USA på grunn av snøvær. Foto: Hyungwon Kang (Reuters/Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundrevis av flyavganger ble innstilt på New York-flyplassene søndag på grunn av et massivt snøvær.

Akkurat da flere hundre amerikanere kom seg tilbake til USA etter snøkaoset i Europa, var det USAs tur til å bli rammet av uvanlig kraftig snøvær.

Hele det nordøstlige USA lå an til å bli utsatt for en farlig storm som er på vei oppover langs østkysten med store mengder snø og is.

I Washington, som i fjor ble lammet av snøvær i flere dager, var veivesenet i gang med å salte veiene, men det var særlig New York, New Jersey og kysten av New England som var i faresonen annen juledag.

Meteorologene venter mellom 20 og 40 centimeter snø, kombinert med kraftig vind, i New York, og nærmere 60 centimeter i Boston i løpet av natt til mandag.

Stormen førte til at mange reisende fikk problemer med å komme seg hjem etter juleferien, og flere flyselskaper droppet avgiften for å omgjøre billetter.

Delta Air Lines opplyste at en seksdel av selskapets avganger i USA, det vil si 850 flyginger, var innstilt, mens United Airlines innstilte 110 avganger i Boston, Philadelphia og New York.

Continental Airlines avlyste 265 flyginger, særlig fra Newark-flyplassen ved New York, men varslet at de fleste av selskapets fly ville bli på bakken søndag og mandag på grunn av snøkaoset på Newark.

Continental innstilte søndag sin avgang fra Gardermoen til New York, og både Continental og Delta avlyste flygingene til New York fra Arlanda både søndag og mandag.

SAS derimot fløy til Newark søndag fra både Stockholm og København, mens British Airways innstilte de fleste av sine avganger til østkysten av USA.

Før stormen forflyttet seg nordøstover, hadde store områder av Sørstatene, blant annet i Mississippi og Alabama, opplevd en sjelden hvit jul.

Atlanta i Georgia fikk sin første hvite jul på 128 år, og i North Carolina meldte politiet om glatte islagte veier over store deler av staten. (©NTB)

Les flere nyheter her