Meny

Flaks at ingen ble skadd

Bare restene etter Lutsele-kirken i den belgiske byen Diepenbeek sto tilbake før opprydningsarbeidet begynte i går. Foto: Peter Deconinck (EPA)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare flaks gjorde at ikke 200 kirkegjengere fikk kirketaket i hodet under midnattsmessen julaften.

Bare noen timer etter at de siste kirkegjengerne hadde forlatt midnattsmessen i en kirke i den belgiske byen Deiepenbeek julaften raste hele kirken sammen.

- Vi ble reddet fra en svart dag denne hvite julen, sier biskop Patrick Hoogmartens lettet til belgiske medier.

Rundt 200 personer deltok på midnattsmessen, og som bildene viser kunne dette gått riktig så galt dersom taket hadde rast sammen noen timer tidligere. Eksperter antar at det er tyngden fra snøen som hadde lagt seg på kirketaket på det 72 år gamle kirkebygget som er årsaken til ulykken.

Kun to vegger i bygningen sto tilbake etter at taket hadde rast sammen. Men også disse ble revet under opprydningsarbeidet første juledag da det ikke var noe tilbake for å eventuelt kunne gjenreise bygningen på.

Kirken i Deiepenbeek var den eneste i Belgia der menigheten selv var oppført som eierne. Øvrige kirker i landet er eid av staten. Taket på kirken var nesten helt flatt og derfor ikke spesielt godt rustet til å tåle de store snømengdene som har falt over kontinentet den siste tiden.

Populært