19-årig kvinne døde i skuterulykke i Telemark

Politiet undersøkte søndag stedet der en 19 år gammel kvinne fra Vest-Agder mistet livet i en snøskuterulykke. Ulykken skjedde i Hjartdal kommune i Telemark lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 21 år gammel mann var fører av skuteren da den skar ut av veien i en kurve. Han ble ikke alvorlig skadet, men den 19 år gamle kvinnelige passasjeren mistet livet.

Ulykken som ble varslet klokka 21.42 lørdag kveld, skjedde på en privat gårdsvei. Kvinnen ble erklært død ved 22.30-tiden.

Søndag formiddag startet politiet etterforskning av ulykken.

– Politiet og eksperter fra Vegvesenet er på stedet for å kartlegge hva som har skjedd, sier operasjonsleder Karl Jørgensen i Telemark politidistrikt til NTB.

Skuterføreren ble brakt til Notodden sykehus etter ulykken, hvor det foruten kontroll for mulige skader, også ble tatt blodprøver av ham. Politiet har mistanke om promillekjøring.

– Det er ennå ikke avklart om sjåføren blir siktet for noe i kjølvannet av ulykken, sier Jørgensen og henviser til politiets jurister som kommer på jobb mandag.

Kvinnen som omkom var fra Vest-Agder. De nærmeste pårørende var søndag varslet, men politiet hadde ut over det ikke vært i kontakt med familien.

– Forholdet mellom den avdøde og sjåføren av skuteren er ikke kjent for politiet. Vi gjennomfører vitneavhør som vil kunne kaste lys over dette, sier operasjonslederen. (©NTB)

Personvernpolicy