Isbadere stanset av is

Bildet viser en isbader som deltok på et tilsvarende arrangement i Berlin julen 2009. Arkivfoto: Markus Schreiber (AP Photo)
Bildet viser en isbader som deltok på et tilsvarende arrangement i Berlin julen 2009. Arkivfoto: Markus Schreiber (AP Photo)

Julesvømmekonkurransen som finner sted i Londons Hyde Park 1. juledag hvert år, måtte i år avlyses på grunn av at vannet i innsjøen var frosset til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svømmekonkurransen som finner sted på første juledag hvert år foregår på en 91 meter langt bane i innsjøen Serpentine i Hyde Park, og ble første gang arrangert i 1864. Årlig stiller en stor gruppe mennesker opp iført røde- og hvite nisseluer for å delta i svømmekonkurransen i det iskalde vannet.

I år måtte imidlertid konkurransen avlyses på grunn av at vannet var islagt. Det er første gang dette skjer siden 1981.

Badet likevel

Dette forhindret imidlertid ikke de aller ivrigste isbaderne fra å ta seg en dukkert. Rundt 40 deltagere klarte ikke å motstå fristelsen til å ta seg en rask dukkert likevel. De valgte seg et hull som de fant i isen etter å i forkant ha varmet seg opp med hver sin kopp te.

- Vi gikk for å ta en rask dukkert og vasse i det islagte vannet. Det var kjølig, men styrkende. Jeg fikk plasket litt rundt før jeg kom opp igjen. Vi er ikke dumme, så vi kunne ikke holde på spesielt lenge, sier svømmeklubbens sekretær Brian Thomas.

- Det er åpenbart skuffende å miste denne tradisjonen i år, for dette er en stor begivenhet for oss som deltar. Vi arrangerer løpekonkurranse hver lørdag morgen, men det er denne konkurransen alle vil vinne.

Vinneren får tildelt en Peter Pan-pokal, som ble introdusert allerede i 1904 av forfatteren James Barrie, skaperen av Peter Pan - gutten som aldri vokste opp.

Varmere på sørkysten

Samtidig, på Englands sørkyst, tok medlemmene i Brighton Swimming Club del i deres årlige juledukkert i Den engelske kanal, der temperaturen i dag ble målt til forfriskende 3,3 plussgrader.

Mer enn 30 medlemmer tok skrittet fullt ut og hoppet i det kalde vannet, fulgt av hundrevis med tilskuere.

- Det er det kaldeste jeg har opplevd i desember og 2,5 grader kaldere enn vanlig, sier John Ottaway, svømmeklubbens leder og deltager på 25. året på rad.

Kuldeperioden som vi er inne i får prognosemakerne til å spå at desember 2010 vil skrive seg inn i historiebøkene som den kaldeste i England på over 100 år.

Personvernpolicy