Meny

Fikk sin lønn til slutt

Fikk sin lønn til slutt

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konflikt løst etter at en fremmedarbeider i Shanghai kollapset fordi et norskeid selskap ikke ga ham penger til mat.

Et norskeid selskap som produserer bager kom i går til enighet med rundt 20 fremmedarbeidere fra den kinesiske provinsen Guangdong etter at de har protestert mot dårlige lønnsvilkår, melder Shanghai Daily.

Besvimte

En av arbeiderne, Chen Shixiao, besvimte mandag ettermiddag i kantinen til norskeide ITP Group i Shanghai, angivelig på grunn av mangel på mat.

Hendelsen har fått mye oppmerksomhet i lokale medier etter at Shixiao og flere av hans kolleger har avslørt at de kun har fått en bolle med nudler å spise siden forrige søndag. Årsaken til at de ikke har fått mer mat skal være at de ikke har hatt penger til å kjøpe den for.

En representant for ledelsen i ITP Group sier til Shanghai Daily at Shixiao lot som han besvimte for å få sympati fra offentligheten, skriver avisen videre.

Trengte legehjelp

Chen Shixiao avviser forklaringen fra selskapet og sier at leger ved sykehuset Zhoupu Town People's Hospital måtte gjenopplive ham etter at han kollapset.

Fremmedarbeiderne kom til Shanghai 1. desember for å jobbe for selskapet, men gikk sist fredag til streik på grunn av elendige lønnsvilkår. ITP Group skal på grunnlag av konflikten med sine arbeidere ha inndratt de streikende arbeidernes kantinekort, som de ifølge Shixiao skal ha måttet levere tilbake for at arbeidere som fremdeles var i jobb skulle få tilgang til selskapets kantine.

- Selskapet ville ha oss til å sulte for å dra oss ned, sier en annen av arbeiderne til avisen. – Alle arbeiderne var sultne, og til slutt besvimte Chen.

Fikk 90 kroner til mat

En tjenestemann i selskapet, som ikke ønsker å bli navngitt, forteller til Shanghai Daily at hver av medarbeiderne skal ha fått utbetalt 100 yan (ca 90 kroner) i levekostnader da de begynte å jobbe for dem. Han sier også at arbeiderne skal ha vært observert på en restaurant i nærheten der de spiste sammen også etter at kantinekortene var inndratt.

ITP Group og de streikende arbeiderne skal imidlertid i etterkant av konflikten ha kommet til enighet, og de skal alle ha fått utbetalt 1300 yan (1170 kroner) i lønn.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært