Meny

Dansker måtte feire jul i idrettshall

Familien Bøge-Larsen beholdt humøret selv om de var blant de rundt 300 som ufrivillig måtte tilbringe julaften i Rønne idrettshall på Bornholm. Foto: Nils Meilvang (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

300 dansker måtte feire julekvelden i en idrettshall på Bornholm, etter at brøytemannskapene på øya ga opp kampen mot snømassene.

De 300 ankom Rønne havn på Bornholm med ferje lille julaften, men på grunn av det kraftige snøværet ble de advart mot å kjøre i land.

Det har falt over 1 meter snø over den danske solskinnsøya i Østersjøen de siste ukene, og brøytemannskapene har midlertidig gitt opp.

Den første natten tilbrakte de 300 passasjerene om bord i ferja Poul Anker, men på julaften ble de flyttet til en idrettshall i Rønne, melder dr.dk.

I hallen ble de uheldige julegjestene tilbudt både mat og provisoriske overnattingsplasser, men det var smått med julestemning selv om politiet og frivillige hadde gjort sitt beste.

Julepynt var hengt opp og barna fikk leker, og stemningen på julaften ble beskrevet som god selv om mange av barna trolig savnet gavene.

– Folk er jo triste på grunn av dette. Jeg vet at noen har forsøkt å kjøre, men det forverrer jo bare situasjonen, sier en av de uheldige, Anette Hansen. (©NTB)

Populært