Ønsker snøværet velkommen

Spor i snøen har hjulpet nederlandsk politi til flere pågripelser de siste dagene. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Spor i snøen har hjulpet nederlandsk politi til flere pågripelser de siste dagene. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

I Nederland ser politiet på det store snøfallet som et kriminalforebyggende hjelpemiddel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens folk flest i Nederland klager over snøen som har falt over landet i førjulstiden og skapt store forsinkelser i flytrafikken såvel som på veiene, ser politiet i landet på de store snømengdene som et uventet hjelpemiddel i kampen mot ulovlig dyrking av cannabis.

- Et rent tak i et område der de fleste andre er dekket av snø indikerer på grunn av drivhusbelysning og varme at det dyrkes ulovlige cannabisplanter, sier politiets talsmann Henri van Pinxteren til AFP.

Politipatruljer som er på jobb nå i julen noterer seg adressene der takene er ryddet for snø for senere inspeksjon.

- Dette fører ofte til arrestasjoner. Metoden er dog ikke ny, for dette er et velkjent hjelpemiddel for politiet på vinterstid, sier han videre.

Det store snøfallet som har rammet Nederland den siste uken har også hjulpet politiet til å spore opp flere kriminelle i andre sammenhenger.

I Sassenheim, vest i landet, arresterte politiet i går to tenåringer etter at et juletre var stjålet fra et shoppingsenter i byen. Politiet sporet gjerningsmennene ved å følge sporene som det store treet etterlot seg i snøen der de to mistenkte hadde fraktet det mellom seg på sine mopeder.

I Goes, sørvest i landet, fakket politiet en innbruddstyv tidlig i går morges etter at å ha fulgt fotsporene som førte til en snøhaug der den mistenkte hadde gjemt seg.

- Så snøen kan definitivt være et hjelpemiddel for politiet, sier van Pinxteren. – Kulden bidrar også til at mange holder seg innendørs, også de kriminelle.

Personvernpolicy