Meny

Fra bryllup til «dannelsesreise»

Kronprinsfamilien er på tur rundt omkring i verden. Udatert bilde av f.v. Marius Borg Høiby, prinsesse Ingrid Alexandra, kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus og kronprins Haakon foran Hagia Sofia i Istanbul. Foto: Det kongelige Hoff / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært et innholdsrikt år for kronprinsfamilien. Se familiens år i bilder.

Tidlig i november kom nyheten om at kronprinsparet kom til å ta barna ut av skolen i to måneder, for å dra til utlandet på reise i vinter. Destinasjonen var hemmelig.

– Vi ønsker å reise og bruke tid sammen som en familie. Vi håper å vise barna våre litt av verden, at det finnes mange kulturer og mange måter å leve på, sa kronprins Haakon da nyheten ble kjent.

Ikke lang tid etter at kronprinsfamilien la ut på tur, kom de første meldingene om at kronprinsparet var observert i Indias bakgater, der de shoppet i gamlebyen tilhørende byen Jodhpur.

For to dager siden sendte de en julehilsen til det norske folk, fra Sikkim, nordøst i India.

Ifølge kongehusets hjemmesider startet kronprinsfamilien sin reise i Istanbul i Tyrkia. Etter noen dager i Istanbul, dro familien til Amman i Jordan før turen gikk videre til India.

Og hvor turen går videre er det få som vet. Det eneste som er blitt bekreftet er at turen fortsetter i Asia.

Men det er ikke bare reise til fjernere strøk har preget familien på fem i år. I sommer deltok blant annet familien på prinsesse Victorias storslåtte bryllup i Stockholm, der Ingrid Alexandra (6) fikk æren av å være brudepike.

Måneder senere hadde hun sin aller første skoledag på Jansløkka skole i Asker.

Se bilder av kronprinsfamilien fra året som har gått:

Januar: Kronprinsesse Mette-Marit besøker Hvalstad skole i forbindelse med skidag for mindreårige asylsøkere søndag ettermiddag. Kronprinsessen deltok i ativiteter som aking, langrenn og grilling av pølser på bål. Kronprinsesse Mette-Marit viste seg å være en habil skilærer for ungdommene. Foto: Lise Åserud / ScanpixJanuar: Kronprinsesse Mette-Marit besøker Hvalstad skole i forbindelse med skidag for mindreårige asylsøkere søndag ettermiddag. Kronprinsessen deltok i ativiteter som aking, langrenn og grilling av pølser på bål. Kronprinsesse Mette-Marit viste seg å være en habil skilærer for ungdommene. Foto: Lise Åserud / Scanpix

Mars: På besøk i Putrajaya, utenfor Kuala Lumpur i Malaysia. Her sammen med Malaysias statsminister Najib Razak, og kona Rosmah Mansor, den 8.mars 2010. (AP Photo/Lai Seng Sin)Mars: På besøk i Putrajaya, utenfor Kuala Lumpur i Malaysia. Her sammen med Malaysias statsminister Najib Razak, og kona Rosmah Mansor, den 8.mars 2010. (AP Photo/Lai Seng Sin)

April: H.K.H Kronprins Haakon (tv) og H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit ble torsdag tildelt = Osloprisen for 2009 på Håndverkeren i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixApril: H.K.H Kronprins Haakon (tv) og H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit ble torsdag tildelt = Osloprisen for 2009 på Håndverkeren i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

April: Kronprins Haakon plukker opp vesken som Kronprinsesse Mette-Marit mistet da tronarvingene kom til fots til dronning Margrethe av Danmark sin 70-årsfeiring på Fredensborg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixApril: Kronprins Haakon plukker opp vesken som Kronprinsesse Mette-Marit mistet da tronarvingene kom til fots til dronning Margrethe av Danmark sin 70-årsfeiring på Fredensborg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Mai: Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus hilste barnetoget på Skaugum 17. mai, sammen med resten av kronprinsfamilien. Foto: Sara Johannessen / Scanpix .Mai: Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus hilste barnetoget på Skaugum 17. mai, sammen med resten av kronprinsfamilien. Foto: Sara Johannessen / Scanpix .

29.mai: Kronprinsesse Mette-Marit og sønnen Marius Borg Høiby ankommer Eurovision Song Contest på Telenor Arena lørdag kveld. Kronprinsesse Mette-Marit i rosa kjole. Veske og sko i gull. Marius med norsk flagg. Bak th. følger NRK-sjef Hans-Tore Bjerkaas. Foto: Kyrre Lien / Scanpix29.mai: Kronprinsesse Mette-Marit og sønnen Marius Borg Høiby ankommer Eurovision Song Contest på Telenor Arena lørdag kveld. Kronprinsesse Mette-Marit i rosa kjole. Veske og sko i gull. Marius med norsk flagg. Bak th. følger NRK-sjef Hans-Tore Bjerkaas. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Bryllup i Stockholm i juni: Fra v: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn forlater Kongeskipet Norge før festen på Drottningholm Slott torsdag kveld i Stockholm, Sverige. Foto: Lise Åserud / ScanpixBryllup i Stockholm i juni: Fra v: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn forlater Kongeskipet Norge før festen på Drottningholm Slott torsdag kveld i Stockholm, Sverige. Foto: Lise Åserud / Scanpix

 Etter vielsen: Prinsesse Ingrid Alexandra kommer ut av kirken sammen med sin mor og far, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon etter vielsen mellom kronprinsesse Victoria og prins Daniel i Storkyrkan i Stockholm, Sverige. Foto: Lise Åserud / ScanpixEtter vielsen: Prinsesse Ingrid Alexandra kommer ut av kirken sammen med sin mor og far, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon etter vielsen mellom kronprinsesse Victoria og prins Daniel i Storkyrkan i Stockholm, Sverige. Foto: Lise Åserud / Scanpix

Juli: Nidarosdomen: Kronprinsesse Mette-Marit, (th) i samtale med stortingsprest Per Arne Dahl (tv) under "Tro håp og kjærlighet" arrangementet fra Olavsfestdagene 2010. Foto: Ned Alley / SCANPIXJuli: Nidarosdomen: Kronprinsesse Mette-Marit, (th) i samtale med stortingsprest Per Arne Dahl (tv) under "Tro håp og kjærlighet" arrangementet fra Olavsfestdagene 2010. Foto: Ned Alley / SCANPIX

Juli: F.v. prins Sverre Magnus, kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra med labradoodle hunden Milly Kakao og kronprinsesse Mette-Marit i anledning kronprins Haakons 37-års dag. Kronprinsfamilien stilte til fotografering på Dvergsøya utenfor Kristiansand der familien ferierer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix / POOLJuli: F.v. prins Sverre Magnus, kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra med labradoodle hunden Milly Kakao og kronprinsesse Mette-Marit i anledning kronprins Haakons 37-års dag. Kronprinsfamilien stilte til fotografering på Dvergsøya utenfor Kristiansand der familien ferierer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix / POOL

Første skoledag, Asker 19.august: Prinsesse Ingrid Alexandra sitter ved pulten på sin første skoledag på Jansløkka skole i Asker. Hun sitter sammen med Martin Fitzner-Fredriksen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXFørste skoledag, Asker 19.august: Prinsesse Ingrid Alexandra sitter ved pulten på sin første skoledag på Jansløkka skole i Asker. Hun sitter sammen med Martin Fitzner-Fredriksen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Oktober: Kronprinsesse Mette-Marit blir ønsket velkommen av ordfører Fabian Stang da hun og kronprinsen ankom på sykkel til Oslo Rådhus i forbindelse med Norges Cykleforbunds 100-årsjubileum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Oktober: Kronprinsesse Mette-Marit blir ønsket velkommen av ordfører Fabian Stang da hun og kronprinsen ankom på sykkel til Oslo Rådhus i forbindelse med Norges Cykleforbunds 100-årsjubileum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Oktober, New York: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon viser følelser på dansegulvet under en gallamiddag i anledning 100 års-jubileet til the American Scandinavian Foundation. Foto: Pontus Höök / SCANPIXOktober, New York: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon viser følelser på dansegulvet under en gallamiddag i anledning 100 års-jubileet til the American Scandinavian Foundation. Foto: Pontus Höök / SCANPIX

November, Oslo Børs: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit åpnet finans markedet med børsbjellen under et besøk i Oslo Børs. Børsdirektør Bente A. Landsnes til venstre på avsatsen/balkongen. Foto: Heiko Junge / Scanpix November, Oslo Børs: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit åpnet finans markedet med børsbjellen under et besøk i Oslo Børs. Børsdirektør Bente A. Landsnes til venstre på avsatsen/balkongen. Foto: Heiko Junge / Scanpix

Desember: Rajastan, India: Udatert bilde viser prinsesse Ingrid Alexandra som lager indisk brød sammen med en kvinne i Rajastan, India. Foto: Det kongelige Hoff / ScanpixDesember: Rajastan, India: Udatert bilde viser prinsesse Ingrid Alexandra som lager indisk brød sammen med en kvinne i Rajastan, India. Foto: Det kongelige Hoff / Scanpix

Populært