Meny

Fra bryllup til «dannelsesreise»

Kronprinsfamilien er på tur rundt omkring i verden. Udatert bilde av f.v. Marius Borg Høiby, prinsesse Ingrid Alexandra, kronprinsesse Mette-Marit, prins Sverre Magnus og kronprins Haakon foran Hagia Sofia i Istanbul. Foto: Det kongelige Hoff / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært et innholdsrikt år for kronprinsfamilien. Se familiens år i bilder.

Tidlig i november kom nyheten om at kronprinsparet kom til å ta barna ut av skolen i to måneder, for å dra til utlandet på reise i vinter. Destinasjonen var hemmelig.

– Vi ønsker å reise og bruke tid sammen som en familie. Vi håper å vise barna våre litt av verden, at det finnes mange kulturer og mange måter å leve på, sa kronprins Haakon da nyheten ble kjent.

Ikke lang tid etter at kronprinsfamilien la ut på tur, kom de første meldingene om at kronprinsparet var observert i Indias bakgater, der de shoppet i gamlebyen tilhørende byen Jodhpur.

For to dager siden sendte de en julehilsen til det norske folk, fra Sikkim, nordøst i India.

Ifølge kongehusets hjemmesider startet kronprinsfamilien sin reise i Istanbul i Tyrkia. Etter noen dager i Istanbul, dro familien til Amman i Jordan før turen gikk videre til India.

Og hvor turen går videre er det få som vet. Det eneste som er blitt bekreftet er at turen fortsetter i Asia.

Men det er ikke bare reise til fjernere strøk har preget familien på fem i år. I sommer deltok blant annet familien på prinsesse Victorias storslåtte bryllup i Stockholm, der Ingrid Alexandra (6) fikk æren av å være brudepike.

Måneder senere hadde hun sin aller første skoledag på Jansløkka skole i Asker.

Se bilder av kronprinsfamilien fra året som har gått:

Januar: Kronprinsesse Mette-Marit besøker Hvalstad skole i forbindelse med skidag for mindreårige asylsøkere søndag ettermiddag. Kronprinsessen deltok i ativiteter som aking, langrenn og grilling av pølser på bål. Kronprinsesse Mette-Marit viste seg å være en habil skilærer for ungdommene. Foto: Lise Åserud / ScanpixJanuar: Kronprinsesse Mette-Marit besøker Hvalstad skole i forbindelse med skidag for mindreårige asylsøkere søndag ettermiddag. Kronprinsessen deltok i ativiteter som aking, langrenn og grilling av pølser på bål. Kronprinsesse Mette-Marit viste seg å være en habil skilærer for ungdommene. Foto: Lise Åserud / Scanpix

Mars: På besøk i Putrajaya, utenfor Kuala Lumpur i Malaysia. Her sammen med Malaysias statsminister Najib Razak, og kona Rosmah Mansor, den 8.mars 2010. (AP Photo/Lai Seng Sin)Mars: På besøk i Putrajaya, utenfor Kuala Lumpur i Malaysia. Her sammen med Malaysias statsminister Najib Razak, og kona Rosmah Mansor, den 8.mars 2010. (AP Photo/Lai Seng Sin)

April: H.K.H Kronprins Haakon (tv) og H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit ble torsdag tildelt = Osloprisen for 2009 på Håndverkeren i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixApril: H.K.H Kronprins Haakon (tv) og H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit ble torsdag tildelt = Osloprisen for 2009 på Håndverkeren i Oslo. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

April: Kronprins Haakon plukker opp vesken som Kronprinsesse Mette-Marit mistet da tronarvingene kom til fots til dronning Margrethe av Danmark sin 70-årsfeiring på Fredensborg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixApril: Kronprins Haakon plukker opp vesken som Kronprinsesse Mette-Marit mistet da tronarvingene kom til fots til dronning Margrethe av Danmark sin 70-årsfeiring på Fredensborg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Mai: Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus hilste barnetoget på Skaugum 17. mai, sammen med resten av kronprinsfamilien. Foto: Sara Johannessen / Scanpix .Mai: Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus hilste barnetoget på Skaugum 17. mai, sammen med resten av kronprinsfamilien. Foto: Sara Johannessen / Scanpix .

29.mai: Kronprinsesse Mette-Marit og sønnen Marius Borg Høiby ankommer Eurovision Song Contest på Telenor Arena lørdag kveld. Kronprinsesse Mette-Marit i rosa kjole. Veske og sko i gull. Marius med norsk flagg. Bak th. følger NRK-sjef Hans-Tore Bjerkaas. Foto: Kyrre Lien / Scanpix29.mai: Kronprinsesse Mette-Marit og sønnen Marius Borg Høiby ankommer Eurovision Song Contest på Telenor Arena lørdag kveld. Kronprinsesse Mette-Marit i rosa kjole. Veske og sko i gull. Marius med norsk flagg. Bak th. følger NRK-sjef Hans-Tore Bjerkaas. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Bryllup i Stockholm i juni: Fra v: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn forlater Kongeskipet Norge før festen på Drottningholm Slott torsdag kveld i Stockholm, Sverige. Foto: Lise Åserud / ScanpixBryllup i Stockholm i juni: Fra v: Kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn forlater Kongeskipet Norge før festen på Drottningholm Slott torsdag kveld i Stockholm, Sverige. Foto: Lise Åserud / Scanpix

 Etter vielsen: Prinsesse Ingrid Alexandra kommer ut av kirken sammen med sin mor og far, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon etter vielsen mellom kronprinsesse Victoria og prins Daniel i Storkyrkan i Stockholm, Sverige. Foto: Lise Åserud / ScanpixEtter vielsen: Prinsesse Ingrid Alexandra kommer ut av kirken sammen med sin mor og far, kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon etter vielsen mellom kronprinsesse Victoria og prins Daniel i Storkyrkan i Stockholm, Sverige. Foto: Lise Åserud / Scanpix

Juli: Nidarosdomen: Kronprinsesse Mette-Marit, (th) i samtale med stortingsprest Per Arne Dahl (tv) under "Tro håp og kjærlighet" arrangementet fra Olavsfestdagene 2010. Foto: Ned Alley / SCANPIXJuli: Nidarosdomen: Kronprinsesse Mette-Marit, (th) i samtale med stortingsprest Per Arne Dahl (tv) under "Tro håp og kjærlighet" arrangementet fra Olavsfestdagene 2010. Foto: Ned Alley / SCANPIX

Juli: F.v. prins Sverre Magnus, kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra med labradoodle hunden Milly Kakao og kronprinsesse Mette-Marit i anledning kronprins Haakons 37-års dag. Kronprinsfamilien stilte til fotografering på Dvergsøya utenfor Kristiansand der familien ferierer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix / POOLJuli: F.v. prins Sverre Magnus, kronprins Haakon, prinsesse Ingrid Alexandra med labradoodle hunden Milly Kakao og kronprinsesse Mette-Marit i anledning kronprins Haakons 37-års dag. Kronprinsfamilien stilte til fotografering på Dvergsøya utenfor Kristiansand der familien ferierer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix / POOL

Første skoledag, Asker 19.august: Prinsesse Ingrid Alexandra sitter ved pulten på sin første skoledag på Jansløkka skole i Asker. Hun sitter sammen med Martin Fitzner-Fredriksen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXFørste skoledag, Asker 19.august: Prinsesse Ingrid Alexandra sitter ved pulten på sin første skoledag på Jansløkka skole i Asker. Hun sitter sammen med Martin Fitzner-Fredriksen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Oktober: Kronprinsesse Mette-Marit blir ønsket velkommen av ordfører Fabian Stang da hun og kronprinsen ankom på sykkel til Oslo Rådhus i forbindelse med Norges Cykleforbunds 100-årsjubileum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Oktober: Kronprinsesse Mette-Marit blir ønsket velkommen av ordfører Fabian Stang da hun og kronprinsen ankom på sykkel til Oslo Rådhus i forbindelse med Norges Cykleforbunds 100-årsjubileum. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Oktober, New York: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon viser følelser på dansegulvet under en gallamiddag i anledning 100 års-jubileet til the American Scandinavian Foundation. Foto: Pontus Höök / SCANPIXOktober, New York: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon viser følelser på dansegulvet under en gallamiddag i anledning 100 års-jubileet til the American Scandinavian Foundation. Foto: Pontus Höök / SCANPIX

November, Oslo Børs: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit åpnet finans markedet med børsbjellen under et besøk i Oslo Børs. Børsdirektør Bente A. Landsnes til venstre på avsatsen/balkongen. Foto: Heiko Junge / Scanpix November, Oslo Børs: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit åpnet finans markedet med børsbjellen under et besøk i Oslo Børs. Børsdirektør Bente A. Landsnes til venstre på avsatsen/balkongen. Foto: Heiko Junge / Scanpix

Desember: Rajastan, India: Udatert bilde viser prinsesse Ingrid Alexandra som lager indisk brød sammen med en kvinne i Rajastan, India. Foto: Det kongelige Hoff / ScanpixDesember: Rajastan, India: Udatert bilde viser prinsesse Ingrid Alexandra som lager indisk brød sammen med en kvinne i Rajastan, India. Foto: Det kongelige Hoff / Scanpix

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:05 Kvinne med barnevogn overfalt i Sem01:02 Flertall for strengere våpenlover i USA, viser måling00:58 To menn påkjørt av stjålet varebil i Telemark00:17 Russiske soldater og utstyr til Venezuela00:13 Nytt vikingfunn i Vestfold23:54 Romania og Honduras flytter sine ambassader til Jerusalem23:40 Kongressledere: Justisministeren er ikke objektiv23:35 Waras samboer klager VG inn for PFU21:55 – Vil reise til Neptuns måne Triton21:52 Område i Oslo sentrum sperret etter funn av mistenkelig gjenstand21:45 Graham: – Dårlig dag for dem som håpet på Trumps fall21:34 To skadd, en av dem kritisk, etter å ha blitt påkjørt av stjålet varebil i Telemark21:19 Sp ligger an til å få flere ordførere enn Ap21:10 VG: Flere mulige årsaker til Sky Vikings lammende motorstans20:54 Mueller har ikke funnet bevis for sammensvergelse med Russland20:50 Mars blir den 100. måneden med temperatur over normalen på Svalbard20:30 Gillibrand: – Trump er en feiging20:26 Røe Isaksen skal sammenligne norske matvarepriser med utenlandske20:15 Gaza-dokumentar: Karma (20) har opplevd tre kriger20:00 Norge vant Golden League etter seier mot Frankrike19:38 Overlevende etter syklonen i Mosambik: – Vannet var fullt av slanger19:09 IS-krigere kommer ut av tunneler i Syria18:31 Australsk ektepar: Vi fryktet at det kunne være slutten17:52 VGs gransking offentliggjøres til uka17:27 Mali lover å oppløse milits etter massakre17:03 Ap-politiker stiller spørsmål ved at astrologistudier får statsstøtte16:33 Cruisepassasjerer jublet da Viking Sky la til kai i Molde etter dramatisk døgn16:22 Klæbo rykket fra Bolsjunov og vant verdenscupen16:20 Molde gjør seg klar for cruisepassasjerer16:02 Mann som ble skutt av politiet, har ikke villet la seg avhøre15:58 Fem millioner ber May avlyse brexit15:53 USAs justisminister forbereder Mueller-notat15:36 – Det har vært en veldig, veldig spesiell sesong15:01 Dødstallet stiger etter syklon i Øst-Afrika14:57 Østberg vant verdenscupen sammenlagt14:52 Solberg takker redningsmannskapene14:46 Yngstemann Ingebrigtsen stiller i VM i terrengløp i Danmark14:44 Forsvaret: Redningsaksjon helt på kanten av hva helikoptrene kunne klare14:28 Eckhoff ett sekund fra seieren i verdenscupavslutningen i Holmenkollen14:14 Klimafløyen i Sp jubler over seire på landsmøtet14:08 FN i sjokk etter massakre på sivile i Mali13:53 Passasjer: – Fikk Titanic-følelse12:53 Mann skadd i knivstikking i Grenland12:19 20 år siden Bondevik sendte fly til Nato-bombing av Jugoslavia12:17 To kvinnelige journalister tildelt Kim Wall-stipend12:13 Måling: Opposisjonen i Thailand ligger an til å få flest stemmer11:56 Senterpartiet vedtok omfattende klimaresolusjon11:51 Bombedømt russisk tenåring til sak mot innreiseforbud11:30 Chile: Kongeparet skal åpne dører hos tøff laksekonkurrent11:27 Lundby avsluttet sesongen med seier10:49 Barnetrygden øker for første gang på 23 år10:42 Sp-landsmøtet demper angrepet på Riksrevisjonen10:13 Kilder: May presses av partifeller til å gå av08:54 Risiko for demningsbrist i Brasil08:47 Skipet slepes mot land - 479 evakuert08:40 SV-forslag utløser tråler-splid i Senterpartiet07:33 Danmark sender redningshelikopter til Norge07:07 Første valg i Thailand siden kuppet i 201406:37 Mann til sykehus etter knivstikking i Nordland06:37 Kraftig jordskjelv øst i Indonesia05:50 Dette skjer i dag05:24 Dette skjedde i natt05:05 Cruiseskip skal ha vært 100 meter fra å gå på grunn04:56 En av verdens mest etterlyste drapsmistenkte tatt i Romania04:49 Over 63 millioner til pårørende etter moskémassakren04:34 Evakueringen av cruisepassasjerer vil ta tid04:25 Dødstallene stiger etter angrepet i Mali03:49 16 personer sendt til legevakt eller sykehus etter cruiseulykken03:47 Cruiseskip seiler mot Molde03:26 262 evakuert fra cruiseskip03:00 Omfattende grisekjøring i flokk på E6 og Fornebu02:57 Fire til sykehus etter bilulykke i Øvre Eiker02:39 Uvær skaper problemer på fjellovergangene02:19 Paven godtar chilensk kardinals avskjed etter overgrepssaker02:13 Varaordfører: – Det er en dramatisk situasjon02:07 Pågrepet Guaidó-rådgiver anklages for å hente inn leiemordere00:34 180 evakuerte fra cruiseskipet i Hustadvika23:47 Alle om bord på lasteskip i Hustadvika evakuert23:27 Sivilforsvar og Røde Kors hjelper til etter cruisebåthavari23:10 USA venter på Muellers konklusjoner23:08 Rederiet takker redningsmannskapene23:07 Mistenkelige lyder utløste panikk Disneyland i Paris23:06 Kystverket i beredskap mot forurensing på Hustadvika22:51 – Det nytter ikke kjempe mot bilen, men vi gjør vårt beste for å ruste opp byen for gående22:46 Ramos-panenka knuste Norges poenghåp i Valencia22:40 Ny Norge-seier etter sterk avslutning22:20 Folk hopper fra lasteskip for å bli reddet av helikopter i Hustadvika22:18 Massemønstring mot brexit i London21:59 To til sykehus og to pågrepet etter knivstikking på fest i Sørumsand21:29 Tre av de evakuerte fra cruiseskipet er alvorlig skadd21:28 Trump truer potensielle IS-rekrutter med døden21:24 Stavanger får søke om sjakk-VM i 202021:11 VGs egen gransking er «like rundt hjørnet»20:56 En ting sto mellom ham og den tyske kulen20:46 SOHR: Over 200 barn drept i offensiven mot IS20:35 Kilder: Boeing har oppdatert programvare for 737 MAX20:30 Styrmann tatt i promillekontroll – mistet jobben og dømt til fengsel20:19 Ektepar: – Vi er veldig takknemlige19:56 Over 100 sivile skal ha blitt drept i landsby i Mali19:32 En hardt skadd i helikopterstyrt på øy i Kragerø
Siste nytt
01:05NorgeKvinne med barnevogn overfalt i Sem01:02VerdenFlertall for strengere våpenlover i USA, viser måling00:58NorgeTo menn påkjørt av stjålet varebil i Telemark00:17VerdenRussiske soldater og utstyr til Venezuela00:13NorgeNytt vikingfunn i Vestfold23:54VerdenRomania og Honduras flytter sine ambassader til Jerusalem23:40VerdenKongressledere: Justisministeren er ikke objektiv23:35NorgeWaras samboer klager VG inn for PFU21:55Verden– Vil reise til Neptuns måne Triton21:52NorgeOmråde i Oslo sentrum sperret etter funn av mistenkelig gjenstand21:45VerdenGraham: – Dårlig dag for dem som håpet på Trumps fall21:34NorgeTo skadd, en av dem kritisk, etter å ha blitt påkjørt av stjålet varebil i Telemark21:19PolitikkSp ligger an til å få flere ordførere enn Ap21:10NorgeVG: Flere mulige årsaker til Sky Vikings lammende motorstans20:54VerdenMueller har ikke funnet bevis for sammensvergelse med Russland20:50NorgeMars blir den 100. måneden med temperatur over normalen på Svalbard20:30VerdenGillibrand: – Trump er en feiging20:26PolitikkRøe Isaksen skal sammenligne norske matvarepriser med utenlandske20:15VerdenGaza-dokumentar: Karma (20) har opplevd tre kriger20:00SportNorge vant Golden League etter seier mot Frankrike19:38VerdenOverlevende etter syklonen i Mosambik: – Vannet var fullt av slanger19:09VerdenIS-krigere kommer ut av tunneler i Syria18:31NorgeAustralsk ektepar: Vi fryktet at det kunne være slutten17:52NorgeVGs gransking offentliggjøres til uka17:27VerdenMali lover å oppløse milits etter massakre17:03PolitikkAp-politiker stiller spørsmål ved at astrologistudier får statsstøtte16:33NorgeCruisepassasjerer jublet da Viking Sky la til kai i Molde etter dramatisk døgn16:22SportKlæbo rykket fra Bolsjunov og vant verdenscupen16:20NorgeMolde gjør seg klar for cruisepassasjerer16:02NorgeMann som ble skutt av politiet, har ikke villet la seg avhøre15:58VerdenFem millioner ber May avlyse brexit15:53VerdenUSAs justisminister forbereder Mueller-notat15:36Sport– Det har vært en veldig, veldig spesiell sesong15:01VerdenDødstallet stiger etter syklon i Øst-Afrika14:57SportØstberg vant verdenscupen sammenlagt14:52PolitikkSolberg takker redningsmannskapene14:46SportYngstemann Ingebrigtsen stiller i VM i terrengløp i Danmark14:44NorgeForsvaret: Redningsaksjon helt på kanten av hva helikoptrene kunne klare14:28SportEckhoff ett sekund fra seieren i verdenscupavslutningen i Holmenkollen14:14PolitikkKlimafløyen i Sp jubler over seire på landsmøtet14:08VerdenFN i sjokk etter massakre på sivile i Mali13:53NorgePassasjer: – Fikk Titanic-følelse12:53NorgeMann skadd i knivstikking i Grenland12:19Norge20 år siden Bondevik sendte fly til Nato-bombing av Jugoslavia12:17VerdenTo kvinnelige journalister tildelt Kim Wall-stipend12:13VerdenMåling: Opposisjonen i Thailand ligger an til å få flest stemmer11:56PolitikkSenterpartiet vedtok omfattende klimaresolusjon11:51NorgeBombedømt russisk tenåring til sak mot innreiseforbud11:30VerdenChile: Kongeparet skal åpne dører hos tøff laksekonkurrent11:27SportLundby avsluttet sesongen med seier10:49PrivatøkonomiBarnetrygden øker for første gang på 23 år10:42PolitikkSp-landsmøtet demper angrepet på Riksrevisjonen10:13PolitikkKilder: May presses av partifeller til å gå av08:54VerdenRisiko for demningsbrist i Brasil08:47NorgeSkipet slepes mot land - 479 evakuert08:40PengerSV-forslag utløser tråler-splid i Senterpartiet07:33NorgeDanmark sender redningshelikopter til Norge07:07VerdenFørste valg i Thailand siden kuppet i 201406:37NorgeMann til sykehus etter knivstikking i Nordland06:37VerdenKraftig jordskjelv øst i Indonesia05:50NorgeDette skjer i dag05:24NorgeDette skjedde i natt05:05NorgeCruiseskip skal ha vært 100 meter fra å gå på grunn04:56VerdenEn av verdens mest etterlyste drapsmistenkte tatt i Romania04:49VerdenOver 63 millioner til pårørende etter moskémassakren04:34NorgeEvakueringen av cruisepassasjerer vil ta tid04:25VerdenDødstallene stiger etter angrepet i Mali03:49Norge16 personer sendt til legevakt eller sykehus etter cruiseulykken03:47NorgeCruiseskip seiler mot Molde03:26Norge262 evakuert fra cruiseskip03:00NorgeOmfattende grisekjøring i flokk på E6 og Fornebu02:57NorgeFire til sykehus etter bilulykke i Øvre Eiker02:39NorgeUvær skaper problemer på fjellovergangene02:19VerdenPaven godtar chilensk kardinals avskjed etter overgrepssaker02:13NorgeVaraordfører: – Det er en dramatisk situasjon02:07VerdenPågrepet Guaidó-rådgiver anklages for å hente inn leiemordere00:34Norge180 evakuerte fra cruiseskipet i Hustadvika23:47NorgeAlle om bord på lasteskip i Hustadvika evakuert23:27NorgeSivilforsvar og Røde Kors hjelper til etter cruisebåthavari23:10VerdenUSA venter på Muellers konklusjoner23:08NorgeRederiet takker redningsmannskapene23:07VerdenMistenkelige lyder utløste panikk Disneyland i Paris23:06NorgeKystverket i beredskap mot forurensing på Hustadvika22:51Norge– Det nytter ikke kjempe mot bilen, men vi gjør vårt beste for å ruste opp byen for gående22:46SportRamos-panenka knuste Norges poenghåp i Valencia22:40SportNy Norge-seier etter sterk avslutning22:20NorgeFolk hopper fra lasteskip for å bli reddet av helikopter i Hustadvika22:18VerdenMassemønstring mot brexit i London21:59NorgeTo til sykehus og to pågrepet etter knivstikking på fest i Sørumsand21:29NorgeTre av de evakuerte fra cruiseskipet er alvorlig skadd21:28VerdenTrump truer potensielle IS-rekrutter med døden21:24SportStavanger får søke om sjakk-VM i 202021:11NorgeVGs egen gransking er «like rundt hjørnet»20:56LivetEn ting sto mellom ham og den tyske kulen20:46VerdenSOHR: Over 200 barn drept i offensiven mot IS20:35VerdenKilder: Boeing har oppdatert programvare for 737 MAX20:30ReisenyheterStyrmann tatt i promillekontroll – mistet jobben og dømt til fengsel20:19NorgeEktepar: – Vi er veldig takknemlige19:56VerdenOver 100 sivile skal ha blitt drept i landsby i Mali19:32NorgeEn hardt skadd i helikopterstyrt på øy i Kragerø
Populært