Meny

Skal granske Heathrow-kaos

Kaoset på Heathrow blir gjenstand for grundig gransking. Foto: REUTERS/SCANPIX

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet som driver Heathrow-flyplassen utenfor London skal granske hvorfor håndteringen av snøværet sist helg og denne uken var så dårlig.

Det spanskeide selskapet som eier og driver Heathrow og en rekke andre flyplasser, BAA, opplyste torsdag kveld at over 90 prosent av flyavgangene nå gikk etter rute, etter dagevis med forsinkelser og innstillinger på grunn av snøvær.

BAA har bedt en gruppe eksperter fra andre flyplasser og fra flere flyselskaper om å granske hvorfor Heathrow ikke klarte å håndtere snøen og hvordan situasjonen kunne bli så kaotisk.

– Granskningen vil forhåpentligvis gi svar på hvorfor det gikk så galt, og hva vi kan gjøre for å hindre at det skjer igjen, sier administrerende direktør i BAA Colin Matthews.

Snøvær og kulde har skapt et mareritt for passasjerer som har prøvd å reise med fly og tog til og fra vesteuropeiske storbyer i førjulsdagene. Flere titusen reisende har vært rammet av kaoset.

Onsdag var situasjonen for fly- og togtrafikken i deler av Europa noe bedret, men flyselskapene slet fortsatt med å få titusenvis av reisende hjem til jul.

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside

(©NTB)

Populært